Poloiştii de la CSM Digi Oradea şi-au împărţit victoriile cu cei de la Sportul Studenţesc Corona, în derby-ul etapei a 9-a, ultima a turului de campionat din Superliga Naţională.

Desfăşurate sâmbătă seara şi duminică, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, jocurile s-au încheiat cu scorurile de 10-5 pentru CSM Digi, respectiv 12-11 în favoarea celor de la Corona Sportul Studenţesc.

Prima partidă, de sâmbătă, a debutat într-o notă de echilibru, cu sferul I câştigat de oaspeţi cu 2-1, iar cu cel de-al doilea adjudecat de bihoreni, cu 5-2. Astfel, în pauza mare vicecampionii conduceau cu 6-4, iar în jumătatea a doua au avut situaţia sub control. În sfertul III s-a marcat un singur gol, de gazde, prin V. Kovats, iar ultima repriză a fost adjudecată tot de CSM, cu 3-1. Astfel, la capătul unei partide în general bune, orădenii s-au impus cu rezultatul de 10-5.

Golurile gazdelor au fost marcate de Yusuke Inaba, de 3 ori, Levente Vancsik, de 2 ori, Roland Syabo, Robert Gergelfy, Viktor Kovats, Bogdan Remeş şi Alex Popoviciu, câte o dată, pentru CSM Digi, respectiv de Jerkovic, V. Georgescu, Balakirev, Oanţă şi P. Ianc, pentru cei de la Corona Sportul Studenţesc.

Din păcate, meciul al doilea, de duminică, nu a mai fost atât de reuşit pentru bihoreni, care au cedat cu 11-12, după ce în apărare au avut multe lacune.

Oaspeţii s-au distanţat la 4-1, dar până la prima pauză CSM-ul a redus din handicap prin brazilianul Guimaraes. Sfertul al doilea a aparţinut totuşi vicecampionilor, care şi l-au adjudecat cu 3-1, ceea ce a făcut ca în pauza mare să se intre la egalitate, cu 5-5.

Sfertul al III-lea a fost cel mai echilibrat, cu câte trei goluri marcate de fiecare combatantă, iar la ultima pauză tabela indica tot egalitate, 8-8.

Secvenţa decisivă a adus multe goluri, dar cele mai multe în poarta orădeană, 4 faţă de numai 3 reuşite de CSM. Sportul Studenţesc Corona a reuşit să gestioneze bine finalul de joc şi, astfel, a reuşit o victorie la limită, cu 12-11, ceea ce face ca şi după ultima etapă din turul de campionat cele două echipe să se afle la egalitate de puncte în clasament, cu câte 13 victorii şi 3 înfrângeri.

În partida de duminică, Gustavo Guimaraes a fost cel mai eficace de la orădeni, cu 4 goluri înscrise. L-a urmat Alex Popoviciu, cu 3, Roland Szabo, cu 2, Czenk Ferenc şi R. Georgescu, cu câte un gol.

De la Corona Sportul Studenţesc, Vlad Georgescu a fost cel mai eficace, cu 4 reuşite. L-a secondat Andrei Balakirev, cu 3 goluri, în timp ce Josip Jerkovic şi Blagoje Ivovic au înscris de câte două ori.  Celălat gol al oaspeţilor a fost marcat de ex-orădeanul Andrei Creţu.

„Din păcate, istoria s-a repetat. Şi anul trecut a fost cam tot la fel, ne-am împărţit victoriile şi atunci. Am avut în faţă o echipă întărită faţă de anul trecut, o echipă puternică, masivă, cu un joc foarte agresiv. Faptul că în meciul al doilea am pierdut în minutul 2 apărătorul nostru de la centru ne-a pus în situaţia de a improviza. Din păcate nu am reuşit cu succes, pentru că am luat anumite goluri din centru, care cu apărătorul nostru, Bogdan Remeş, sunt convins că nu le luam. Diferenţa a fost aceasta, noi n-am reuşit să marcăm din centru, iar ei au înscris cel puţin patru goluri”, a declarat, după jocul de duminică, antrenorul formaţiei CSM Digi Oradea, Dorin Costrăş.

Astfel, echipa orădeană încheie turul de campionat pe poziţia a II-a, după Steaua, dar la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul III, Corona Sportul Studenţesc.

Campionatul de polo intră în pauză acum, urmând a se relua la finele lunii ianuarie, după ce cu o săptămână mai devreme se va desfăşura şi turneul Cupei României.