Poloiştii de la CSM Digi Oradea au înregistrat o victorie şi o înfrângere în etapa de debutat din noua ediţie a campionatului Superligii Naţională. Bihorenii au primit, vineri seara şi sâmbătă seara, în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, replica formaţiei Corona Sportul Studenţesc Braşov.

Prima confruntare s-a încheiat cu victoria orădenilor cu scorul de 7-5, în timp ce în meciul al doilea, oaspeţii şi-au luat revanşa, sâmbătă, impunându-se cu 5-4. Jocul de vineri a consemnat pe sferturi scorurile:1-2, 1-1, 2-2, 3-0.

Partida a debutat excelent pentru elevii antrenorului Dorin Costrăş, aceştia marcând la prima acţiune prin Levente Vancsik. Oaspeţii au replicat însă imediat, restabilind egalitatea la faza următoare. Totuşi, Corona Sportul a trecut la conducere, câştigând primul sfert cu scorul de 2-1.

Apoi, cele două formaţii au mers cap la cap, următoarele două sferturi consemnând mai multe situaţii de egalitate, însă de fiecare dată Corona Sportul a avut iniţitiva pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea partidei a fost de 3-2. Vizitatorii au marcat însă în ultima secundă a sfertului III şi astfel au revenit în avantaj, cu scorul de 5-4.

Din nou portarul Gojko Pijetlovic a avut mai multe intervenţii de excepţie, chiar şi două situaţii în care a salvat cu capul, dar goalkeeperul sârb a ieşit la rampă la o fază unu la unu, o intervenţie care s-a dovedit a fi ulterior foarte importantă. De altfel, defensiva din ultimul sfert a fost impecabilă pentru CSM, iar în atac, olandezul Jesse Koopman "a confirmat spusele antrenorului Dorin Costrăş, fiind acel jucător marcator de la distanţă care a lipsit lui CSM Digi în urmă cu o săptămână la turneul LEN Champions League", după cum notează şi site-ul clubului orădean. De notat că pe lângă cele trei goluri marcate de gazde în sfertul IV, s-a consemnat şi o reuşită anulată.

Jesse Koopman a punctat de trei ori, Levente Vancsik a înscris două goluri, iar Istvan şi Roland Szabo au marcat câte un gol pentru formaţia învingătoare.

Sâmbătă însă, CSM Digi Oradea a pierdut confruntarea a doua cu Corona Sportul Studenţesc Braşov, cu 4-5, după ce pe sferturi s-a consemnat: 2-1, 0-1, 1-1 şi 1-2.

Din nou, jocul a început bine pentru trupa orădeană, care a marcat primele două goluri ale confruntării, prin Jesse Koopman şi Istvan Szabo. Replica nu a întârziat prea mult. Oaspeţii au marcat o dată înaintea primei pauze şi au înscris singurul gol al sfertului secund,  astfel că scorul la jumătatea confruntării a fost de 2-2, în condiţiile în care orădenii au ratat şi un penalty.

Ambele protagoniste au marcat câte un gol în sfertul al III-lea, iar în acest fel egalitatea a persistat la intrarea în sfertul decisiv. Oaspeţii au trecut la conducere în debutul secvenţei a IV-a, după care Istvan Szabo a restabilit egalitatea la patru. Meciul a fost decis însă de Josip Jerkovic, care a realizat un hattrick. El a marcat golul victoriei pentru oaspeţi dintr-un penalty.

De menţionat însă că CSM Digi Oradea a resimţit în acest joc absenţa spaniolului Marc Roca, care a fost suspendat după ce a fost eliminat cu cartonaş roşu în ultimul minut al primei confruntări.

În următoarea etapă, CSM Digi Oradea va întâlni echipa Rapid Bucureşti. Într-o dublă confruntare ce va avea loc tot la Oradea, peste două săptămâni.