Handbaliştii de la CSM Oradea au obţinut o victorie la patru goluri, sâmbătă, în cadrul etapei a XVI-a, a treia a returului, campionatului Diviziei A, Seria B. Jucătorii pregătiţi de Sebastian Tudor au primit, la Arena Antonio Alexe, replica băimărebilor de la Academia Minaur, în faţa cărora s-au impus, nu foarte uşor, cu scorul de 24-20.

Prima repriză a fost echilibrată, cu orădenii care au condus aproape în permanenţă, la un moment dat cu trei goluri, scor 8-5, însă în pauză s-a intrat la egalitate, cu 9-9.

În partea a doua, CSM a început bine şi a trecut la conducere, pe care n-a mai cedat-o până la final. Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat în minutul 54, când orădenii conduceau cu 22-16. În cele din urmă, rezultatul partidei a fost 24-20, iar orădenii mai acumulează trei puncte şi îşi consolidează poziţia a doua.

Principalul marcator din acest joc a fost Viorel Boşca, de la oaspeţi, care şi-a trecut în cont 10 goluri, în timp ce de la CSM Oradea au marcat: Petru Stroe şi Georgel Haiduc, câte 7 goluri, Răzvan Radu, 4, Elvis Acsinia şi Alexandru Pop, câte 3 goluri.

"Am încercat să trimit mai mult în teren jucătorii care au evoluat mai puţin în această ediţie de campionat. Am încercat diferite formule de joc, tocmai pentru a putea să le dăm şansa şi acelor jucători care prind minute mai puţine în teren. Victoria este importantă însă. Acum ne aşteaptă un meci greu la Cluj, practic va fi un meci care pe noi ne interesează, pentru că vrem să mergem până la etapa din 24 martie, când se va juca promovarea, pe terenul celor de la CS Minaur Baia Mare, fără nicio înfrângere", a declarat după joc antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

În celelalte partide ale etapei a XVI-a, CS Minaur Baia Mare a învins pe teren propriu, cu 39-26, pe CSU Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj au remizat cu 28-28, iar CSU CNOT Braşov a câştigat jocul de pe terenul echipei CNE Sighişoara, cu scorul de 37-25.

În clasament, CS Minaur Baia Mare are 40 de puncte, ocupă primul loc şi este urmată de CSM Oradea, cu 38 de puncte şi Universitatea Craiova, cu 26 de puncte. Pe locul IV se află Universitatea Cluj, cu 25 de puncte acumulate.

Meciul din etapa viitoare, U Cluj – CSM Oradea este programat pentru sâmbătă, 11 martie.