Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat miercuri seară meciul disputat împotriva echipei bulgare Rilski Sportist, cu scorul de 99-63.

A fost prima victorie într-o partidă din FIBA Europe Cup obţinută în noua sală cu 5.000 de locuri a oraşului.

Baschetbaliştii echipei locale şi-au adjudecat fără probleme partida, fiind încurajaţi din tribune de fani. 

A fost una dintre cele mai concludente victorii din istoria participărilor în cupele europene pentru trupa bihoreană, care a coincis şi cu prima apariţie în FIBA Europe Cup la Oradea Arena.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost dominat în totalitate de "roş-albaştri", care au câştigat clar primele trei sferturi, cu 34-14, 26-20 şi 23-11. Doar în ultimele zece minute, când diferenţa pe tabelă era clară şi când antrenorul Cristian Achim a trimis pe teren tinerii jucători, bulgarii de la Rilski Sportist au marcat mai multe puncte, scor în sferul IV 16-18.

Cu o evoluţie mult mai bună decât în jocul din campionat de la Timişoara, jucătorii formaţiei CSM CSU au început în trombă, ajungând să conducă deja din primul sfert cu 20 de puncte.

Apoi, gazdele au continuat să producă pe faza ofensivă, având 60 puncte marcate la jumătatea partidei. Cu toate acestea, diferenţa pe tabelă a continuat să crească, ajungând la un moment dat şi la 41 de puncte. Ca urmare, pe finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a trimis în teren cinci autohtoni, oferindu-le posibilitatea să debuteze în competiţiile internaţionale şi tinerilor Marian Schmidt şi Luca Năstruţ.

"Mă bucur pentru victorie. Ar fi fost foarte neplăcut dacă am fi pierdut al treilea meci în succesiune. Din păcate am avut doi jucători incerţi până la ora meciului. Mă refer la Mark Ogden şi Justin Carter. Până la încălzire nu am ştiut dacă ei vor putea juca. În cele din urmă au fost în teren şi mă bucur că am reuşit să le gestionăm minutele.

Este o victorie foarte importantă. Ne poate da încredere şi este limpede că ne duce cu gândul la următorul adversar. Este aproape cert pentru mine că ne vom lupta cu Mechelen pentru calificare. Urmează meciul cu belgienii, însă până atunci întâlnim pe Dinamo. Va fi un alt meci în care victoria este obligatorie pentru noi. Dacă vom avea aceeaşi atitudine precum azi sunt convins că avem o şansă mare să învingem", a declarat, la finalul partidei antrenorul Cristian Achim.

În jocul cu bulgarii, Donatas Tarolis a fost principalul marcator de la CSM CSU, cu 21 de puncte. Erick Neal l-a secondat cu 17 puncte, în timp ce Stephen Holt şi-a trecut şi el în cont 13 puncte.  De la Rilski Sportist Samokov, Demajeo Wiggins a fost cel mai eficace, cu 19 puncte la activ.

După două etape în Grupa E a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea are o victorie şi o înfrângere, urmând a întâlni, miercurea viitoare, de la aceeaşi oră, 19, echipa belgiană Kangoeroes Mechelen. Şi acel meci va avea loc tot la Oradea Arena.

Până atunci însă, formaţia orădeană se va duela, tot pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18:30, cu Dinamo, în Liga Naţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!