Handbaliștii de la CSM Oradea au debutat cu înfrângere la barajul pentru promovarea în Liga Națională, turneu care se desfăşoară în acest weekend la Făgăraș. 

În prima etapă a turneului, echipa bihoreană, care participă la baraj după ce s-a clasat pe locul 3 în play-off-ul Diviziei A, a întâlnit echipa CSM Vaslui, situată pe poziţia a 12-a în Liga Naţională.

Formaţia pregătită de Cosmin Liberţ s-a luptat admirabil cu partenera ei de întrecere timp de 40 de minute și, în prima repriză, s-a aflat de mai multe ori la conducere.

După ce la pauză scorul a fost egal, 17-17, în partea a doua, pe fondul oboselii jucătorilor de bază şi al lipsei de soluţii de pe bancă, roş-albaştrii au cedat, echipa din Vaslui impunându-se cu scorul de 37-30, care nu reflectă însă situaţia din teren, pentru că desprinderea clară pe tabelă s-a făcut pe final.

CSM Oradea a înscris primul gol, după care în prima repriză a condus de mai multe ori, cu 14-13, 16-15 şi 17-16, dar ultimul gol al primei jumătăţi l-au reuşit moldovenii, iar în pauză s-a intrat cu scor egal, 17-17.

Şi în debutul reprizei a doua, CSM-ul orădean s-a aflat la conducere, cu 18-17, dar jocul a fost echilibrat până în minutul 40, când echipa din Vaslui s-a desprins la două goluri, iar bihorenii au cedat încet iniţiativa, echipa din Vaslui ajungând să conducă cu scorul de 27-24 în minutul 44.

Trupa pregătită de Cosmin Liberţ nu a mai reuşit să găsească soluţii să se apropie pe tabelă, cu trei minute înainte de final scorul fiind 34-30 în favoarea moldovenilor, care aveau să mai înscrie apoi trei goluri, fără să primească vreunul.

O formă foarte bună în acest joc a arătat-o Emilian Turcu, cel care a marcat 10 goluri pentru CSM Oradea, în timp ce Viorel Boşca şi-a trecut numele pe lista marcatorilor de şase ori. De la bihoreni s-au mai remarcat şi pivotul Alex Popa, şi extrema Ciprian Aungurenci.

Chiratcu a fost cel mai eficace de la vasluieni, cu 11 goluri la activ. 

În celălalt meci al primei etape, desfăşurat tot vineri, CSA Steaua București a învins cu scorul de 40-31 echipa gazdă, CSM Făgăraș. 

În etapa a doua, CSM Oradea va juca sâmbătă de la ora 11 cu Steaua, pentru ca de la ora 14, CSM Făgăraş să se confrunte cu CSM Vaslui. 

La finalul turneului, primele două clasate vor obţine dreptul să evolueze sezonul viitor pe prima scenă a handbalului masculin românesc, în Liga Națională. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!