Clubul bihorean CSM Oradea anunţă faptul că echipa de polo CSM Digi Oradea şi-a depus candidatura pentru un loc în ediţia 2018-2019 a LEN Champions League.

"Formalităţile de înscriere în cupele europene cuprind demersuri din partea federaţiilor naţionale, urmate de cele ale cluburilor care intenţionează să participe în arena internaţională pe parcursul sezonului următor", precizează conducerea clubului, pe site-ul oficial.

Astfel, conducerea CSM Oradea a solicitat Federaţiei Române de Polo să demareze procedurile de înscriere în cupele europene, clubul bihorean înscriindu-se în LEN Champions League din postura de vicecampioană a României.

"În cadrul formularului de înscriere, CSM Digi Oradea şi-a manifestat intenţia de a găzdui un turneu din calificările competiţiei amintite", mai informează clubul bihorean.

De menţionat că echipa orădeană va intra în principala competiţie europeană intercluburi, precum în ediţiile anterioare, din fazele preliminarii.

Primul tur al calificărilor din următoarea ediţie a LEN Champions League este programat pentru jumătatea lunii septembrie.

Şi noua ediţie a Ligii Campionilor Europeni la polo va avea trei tururi preliminarii. Apoi, pe tabloul prinicpal, va avea loc mai întâi prima fază a grupelor, iar mai apoi, cea de-a doua fază a grupelor, pentru ca în final să se desfăşoare un turneu final, care va reuni opt echipe.