Handbaliştii de la CSM Oradea au câştigat, duminică, ultimul meci de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională şi s-au clasat pe locul 3 la acest turneu care s-a desfăşurat la Ghimbav, în judeţul Braşov.

În ultima etapă, trupa bihoreană a întâlnit echipa CSM Sighişoara, formaţie pe care a avut-o adversară şi în play-off-ul Diviziei A.

Elevii antrenorului George Tăutu s-au impus la o diferenţă de şapte goluri, cu scorul de 25-18, după ce şi la pauză conduceau cu 14-10.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat de orădeni care, după ce şi-au adjudecat prima repriză la o diferenţă de patru goluri, s-au desprins în continuare pe tabela de marcaj, pentru a se impune clar, la şapte goluri diferenţă.

În partida de duminică, căpitanul Alex Farcaş a fost principalul marcator al orădenilor, cu şapte reuşite. El a fost urmat de Răzvan Mledenciu, cu cinci goluri, şi de Szasz Csongor, autorul a patru goluri.

De la formaţia din Sighişoara, Leordean a fost cel mai eficace, cu patru goluri înscrise.

În celălalt meci al ultimei etape de la turneul de baraj pentru Liga Naţională la handbal masculin, CSM Bacău s-a impus cu scorul de 31-29 în faţa formaţiei SCM Poli Timişoara.

În clasamentul final, CSM Bacău s-a situat pe prima poziţie cu trei victorii, SCM Poli Timişoara a fost a doua cu două victorii. CSM Oradea a ocupat locul 3, cu o victorie, iar CSM Sighişoara a fost a patra, ultima, fără nicio victorie.

Echipele CSM Bacău şi SCM Poli Timişoara s-au menţinut astfel în primul eşalon al ţării, Liga Naţională sau Liga Zimbrilor, după cum mai este denumită.

Deşi s-a clasat pe locul 3, şi CSM Oradea are mari şanse de a participa însă în ediţia viitoare a primei ligi la handbal masculin.

Asta, deoarece formaţia CSM Reşiţa, care a promovat direct din Divizia A, a anunţat că nu va lua startul în primul eşalon în sezonul următor, fapt care va face ca Federaţia Română de Handbal să invite în prima ligă, echipa de pe locul 3 de la baraj, care este CSM Oradea. Se aşteaptă chiar în cursul zilei de luni ca FRH să transmită această invitaţie clubului orădean.