Poloiştii de la CSM Oradea au început cu o victorie la şapte goluri turneul al doilea al Grupei valorice A din Superliga Naţională, turneu programat în acest weekend la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

În cea de-a doua partidă a primei etape, vineri seara, formaţia bihoreană s-a confruntat cu Dinamo, echipă pe care a învins-o cu scorul de 13-6, deşi a fost lipsită de aportul câtorva jucători de bază. Tiberiu Negrean a fost suspendat, iar Mihnea Gheorghe nu a fost apt medical.

Jocul a început într-o notă de echilibru, cu primul gol înscris de dinamovişti, dar Levente Vancsik şi Istvan Szabo au întors situaţia pe tabelă, pentru a duce CSM în avantaj cu 2-1 la prima pauză.

Sfertul II a fost început foarte bine de elevii antrenorului Ciprian Cîmpianu, care au marcat de patru ori consecutiv, prin Andrei Marinescu, Nichita Ilisie din penalty, Mateja Asanovic şi Vlad Dragomirescu. Astfel s-a ajuns la scorul de 6-1 pentru CSM. Totuşi la jumătatea confruntării, tabela indica 6-2, după ce Horaţiu Ilisie a redus din handicap, înscriind pentru Dinamo.

Sfertul al III-lea a adus cele mai multe goluri, CSM a înscris de cinci ori, iar Dinamo de trei, fapt care a permis echipei bihorene să se desprindă la şase goluri în ultima pauză, scor 11-5.

În ultimele opt minute, formaţia orădeană a mai înscris de două ori, prin Silvian Colodrovschi şi Nichita Ilisie, în timp ce bucureştenii au marcat o singură dată prin Peter Kari. Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria la şapte goluri a vicecampionilor, scor 13-6.

„Eu zic că a fost o partidă bună, mai ales că ne-au lipsit doi titulari, Tiberiu Negrean şi Mihnea Gheorghe. Dar îmbucurător este faptul că juniorii noştri care au intrat în acest meci, trei la număr, în vârstă de 16 ani, şi-au făcut treaba cu brio. Au arătat că au dorinţă, au talent şi că sunt viitorul CSM-ului, până la urmă. În meciul cu Rapid îl vom avea şi pe Tibi Negrean. Vom încerca să repetăm ce va urma cu Steaua”, a declarat, la finalul partidei, Marius Ţic, portarul titular al echipei orădene.

De menţionat însă că antrenorul Ciprian Cîmpinau l-a utilizat în ultimul sfert şi pe tânărul portar Marcu Szilagyi, care a avut mai multe intervenţii salutate de public. Alţi tineri care s-au remarcat în acest joc din echipa orădeană au fost Andrei Marinescu şi Ianis Soponar, care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.


CSM Oradea – Dinamo 13-6 (2-1, 4-1, 5-3, 2-1)

CSM Oradea: Marius Ţic şi Marcu Szilagyi – portari; Mateja Asanovic – 1 gol, Istvan Szabo – 1, Nichita Ilisie – 2 (1 din penalty), Darian Luncan, Vlad Dragomirescu – 2, Silvian Colodrovschi – 2, Levente Vancsik – 2, Ferenc Czenk, Bogdan Remeş, Andrei Marinescu – 2 şi Ianis Soponar – 1(1). Antrenori: Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor.

Dinamo: David Dumitru şi Mihai Pădureţ – portari: David Bota – 1(1), Raul Bindea, Manuel Klutsch, Horaţiu Ilisie – 2, Matei Lutescu, Alin Pîrianu, Francesco Sachetti, Peter Kari – 1, Luca Istrate, Ionuţ Vrânceanu – 2, Raymond Jiganea, Filip Dragomir şi Matei Marchitan. Antrenori: Andrei Mateiaşi şi Aurel Ionescu.

Arbitri: Radu Mateche (Bucureşti) şi Attila Brosovszki (Arad). Obesrvator: Cosmin Radu

În celălalt meci al zilei de vineri, CSA Steaua a întrecut Rapidul cu scorul de 16-11.

În clasament, după prima etapă a turneului al doilea, Steaua Bucureşti are 12 puncte, ocupă primul loc, CSM Oradea, cu 9 puncte, se află pe poziţia secundă, Rapid este pe locul III cu 3 puncte, iar Dinamo, fără niciun punct, ocupă locul IV.

În etapa a doua a turneului de la Oradea, sâmbătă, de la ora 18, CSM Oradea se va confrunta cu Rapid, iar de la ora 19:30 va avea loc confruntarea dintre CSA Steaua şi Dinamo. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!