Poloiştii de la CSM Oradea au făcut cel de-al doilea pas către calificarea în finala ediţiei 2020-2021 a Superligii Naţionale. Bihorenii au învins şi sâmbătă Dinamo, de această dată şi mai clar, cu scorul de 10-3, şi mai au nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în ultimul act al competiţiei.

Desfăşurat tot la Bazinul Crişul, jocul 2 al semifinalei cu Dinamo a fost adjudecat de elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu, după ce aceştia s-au impus în toate cele patru sferturi, cu 1-0, 3-0, 2-0 şi 4-3.

Cu toate acestea, partida a demarat sub semnul echilibrului, însă defensiva formaţiei orădene a fost la înălţime aproape pe tot parcursul jocului.

În primele opt minute s-a înscris un singur gol, după care, în secvenţa secundă, CSM-ul s-a desprins pe tabelă, marcând de trei ori, astfel că la jumătatea confruntării bihorenii conduceau deja cu 4-0.

Şi în sfertul II tot Oradea a marcat, în timp ce Dinamo nu a reuşit să treacă de defensiva CSM-ului, iar cu opt minute înainte de final, trupa bihoreană avea deja 6-0 pe tabelă.

În acest context, în ultimul sfert a survenit o anumită relaxare. Pe acest fond s-au marcat mai multe goluri, însă tot orădenii au câştigat secvenţa, cu 4-3.

Scorul final, 10-3 pentru CSM Oradea spune totul despre diferenţa dintre cele două echipe din joc, iar trupa pregătită de Dorin Costrăş conduce acum cu 2-0 la general şi mai trebuie să câştige un singur meci, din cele trei care au mai rămas, pentru a obţine calificarea către finală.

În jocul de sâmbătă, marcatorii CSM-ului au fost: Alex Popoviciu, Albert Vătrai şi Viktor Kovats, cu câte 2 goluri fiecare, Vlad Georgescu, Teodor Filotti, Silvian Colodrovschi şi Seiya Adachi, cu câte 1 gol fiecare.

Meciul 3 și eventualul meci 4 al semifinalei CSM Oradea – Dinamo vor avea loc la București, pe parcursul săptămânii viitoare. În caz că se va ajunge la jocul al cincilea, acela, decisivul, se va desfăşura din nou la Oradea.