Poloiştii de la CSM Oradea s-au calificat în finala Superligii Naţionale, după ce miercuri seara au câştigat, la Bucureşti, cel de-al treilea meci susţinut în compania celor de la Dinamo, în cadrul semifinalelor.

Formația pregătită de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor s-a impus cu scorul de 15-8 şi, astfel, a urcat la 3-0 raportul întâlnirilor directe dintre cele două combatante.

Pe reprize s-a consemnat: 5-1, 3-3, 3-4 şi 4-0.

După ce Dinamo a deschis scorul, orădenii au avut o serie de şase goluri consecutive, pentru a se desprinde la 6-1 în debutul sfertului II.

În pauza mare s-a intrat cu scorul de 8-4, după care, în sfertul III, Dinamo s-a apropiat la două goluri, dar ultima reuşită înainte de ultima pauză a aparţinut CSM-ului, care, cu opt minute înainte de final, conducea cu 11-8.

Ultimul sfert a fost dominat însă de echipa bihoreană, care s-a dezlănţuit şi a marcat patru goluri, fără să primească vreunul. Astfel, rezultatul final al jocului a fost 15-8, iar CSM Oradea şi-a asigurat prezenţa în finală, acolo unde va juca din nou cu Steaua.

Campioana en-titre a trecut, la rându-i, în semifinale, de Rapid.

În jocul de miercuri seara de la Bucureşti, pentru CSM Oradea au marcat: Mihnea Gheorghe – 4 goluri, Istvan Szabo – 3, Ferenc Czenk, Andrei Marinescu şi Silvian Colodrovschi – câtrte 2 goluri, Darian Luncan și Raul Gavriș – câte 1 gol.

De la dinamovişti, Matei Lutescu și Peter Kari au marcat câte două goluri.

Finala CSM Oradea – Steaua se va juca tot după sistemul cel mai bun din cinci partide, cu primele două dispute la Bucureşti, în bazinul Stelei, pe 19 și 21 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!