Deşi a trimis în teren mai mult jucătorii tineri, care de regulă evoluează mai puţin, formaţia de handbal masculin CSM Oradea a defilat sâmbătă, pe teren propriu, în disputa cu CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, echipă pe care a învins-o categoric, la o diferenţă de 20 de goluri, cu scorul de 49-29.

Meciul, care a contat pentru etapa a 12-a a campionatului Diviziei A, Seria C, a avut loc la Arena Antonio Alexe şi s-a desfăşurat cu spectatori, accesul publicului fiind permis acum în limita a 30% din capacitatea tribunei. Au fost prezenţi însă doar câteva zeci de suporteri, care au salutat victoria elevilor antrenorului George Tăutu.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat cu autoritate de orădeni, care după cinci minute au început să se desprindă pe tabelă. Astfel, la jumătatea primei reprize conduceau deja cu zece goluri, scor 18-8, pentru a se desprinde la 13 goluri (scor 23-10) în minutul 23. În cele din urmă, prima repriză au câştigat-o cu 25-14.

În partea a doua, antrenorul George Tăutu a mai schimbat jucătorii, rulând întreg lotul avut la dispoziţie, iar diferenţa a continuat să crească, astfel în minutul 50 tabela consemna o diferenţă de 18 goluri în favoarea CSM-ului, care conducea cu 40-22.

Până la final s-a ajuns ca bihorenii să aibă un avantaj de 20 de goluri, avantaj cu care s-a încheiat, de altfel, şi partida, cu scorul de 49-29.

"Mă bucur că am putut să rulăm tot lotul şi să le dăm mai multe minute de joc celor tineri, ceea ce a fost de bun augur pentru noi. M-au mulţumit parţial, pot să spun, pentru că încă mai avem de lucru la chestiile tehnice individuale. Mai avem două etape, pentru care ne vom pregăti special. Ne dorim să obţinem victorii şi în aceste două meciuri. Am avut un parcurs bun până acum, dar noi ne pregătim şi pentru următoarele meciuri, după care va urma faza a doua a campionatului, unde vom avea parte de jocuri mult mai dificile şi de deplasări lungi", a declarat, după partidă, pentru BIHOREANUL, antrenorul echipei CSM Oradea, George Tăutu.

După acest rezultat, formaţia orădeană şi-a asigurat prima poziţie a clasamentului Seriei C a Diviziei A, deşi mai sunt două etape înainte de finalul primei faze a competiţiei.

Principalul marcator al handbaliştilor de la CSM a fost sâmbătă Sebastian Sfârlea, autor a 12 goluri, dintre care unul din aruncare de la 7 metri. L-au urmat: Ionuţ Băban cu 8 goluri, Paul Oarga şi Szasz Csongor, autori a câte 6 goluri, Benjamin Szabo, George Breban şi Marius Mlinacsik cu câte 4 goluri, Bogdan Bora şi Bogdan Huţanu cu câte 2 goluri şi Radu Răzvan Radu cu un gol.

De partea cealaltă, cel mai eficace de la gorjeni a fost Bogdan Ivăşchescu, cu 9 goluri. L-au urmat Vlad Constantin Buioca-Bondoc cu 6 goluri şi Ionuţ Bogdan Mazilu, autor a 5 goluri.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca în deplasare, pe terenul celei de-a treia clasate, Universitatea Craiova, sâmbătă, 11 decembrie, pentru ca ultimul joc din prima fază a campionatului şi din acest an calendaristic să îl aibă pe teren propriu, cu Unirea Sânnicolau Mare, sâmbătă, 18 decembrie.


Rezultatele etapei a 12-a din Seria C a Diviziei A la handbal masculin:

CSM Reşiţa – AHC Drobeta Turnu Severin 41-24
CSM Oradea – CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 49-29
SCM Politehnica II Timişoara – Universitatea Craiova 40-38
CSU Poliethnica Timişoara – Unirea Sânnicolau Mare 23-26