Poloiştii de la CSM Oradea au avut un parcurs fără greşeală la turneul din această săptămână, care s-a desfăşurat la Bucureşti, la Bazinul Tolea Grinţescu / Floreasca, în cadrul Superligii Naţionale.

După victoriile de vineri seara şi sâmbătă, cu Dinamo şi Sportul Studenţesc, duminică orădenii au întâlnit marea rivală, Steaua Bucureşti, în ultima etapă a turneului.

Deşi steliştii erau neînvinşi în primele 18 meciuri ale sezonului, de această dată elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu au reuşit să le provoace primul eşec. Astfel, CSM-ul s-a impus la o diferenţă de două goluri, cu scorul de 6-4, în derby-ul campionatului.

După un meci de mare luptă, orădenii au reuşit să-şi apropie victoria, după ce, pe sferturi, s-a consemnat: 2-0, 0-1, 3-1 şi 1-2.

După cum arată şi scorul, partida a demarat favorabil orădenilor, care au marcat primele două goluri, fără să încaseze vreunul pe parcursul primului sfert. 

În sfertul al doilea, bucureştenii au beneficiat de un penalty, dar portarul Gojko Pijetlovic a parat lovitura. Până la pauza mare, ofensiva bihoreană aavut anumite dificultăţi, dar apărarea a funcţionat bine, astfel încât scorul la jumătatea partidei era de 2-1 pentru CSM.

După pauza mare, Steaua a reuşit chiar să egaleze, dar reacţia formaţiei orădene a fost foarte bună, bihorenii marcând de trei ori pentru a reveni la conducere şi a se desprinde la un nou maxim, de trei goluri, scor 5-2, rezultat cu care s-a încheiat sfertul III.

În ultimele opt minute de joc, Oradea a înscris din superioritate numerică, urcând scorul la 6-2, la jumătatea ultimului sfert, moment în care a apărut o uşoară relaxare, de care a profitat Steaua, care până la final a mai înscris de două, ori, jocul încheindu-se cu victoria la două goluri a CSM-ului, 6-4.

Pentru orădeni, această victorie este foarte importantă, nu numai pentru moral, dar şi pentru faptul că, după ce i-au învins în finala Cupei României, îi mai înving o dată pe stelişti, ceea ce confirmă faptul că CSM-ul nu numai că se apropie de locul 1, dar se poate bate cu Steaua.

În jocul de duminică, marcatorii echipei CSM au fost: Dragoljub Rogac şi Silvian Colodrovschi, cu câte două reuşite, Alex Popovici şi Nichita Ilisie, cu câte un gol fiecare. Pentru stelişti au înscris: Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Andrei Prioteasa şi Vlad Dragomirescu.

Un amănunt important al acestui joc, pe care l-a remarcat şi conducerea clubului bihorean, este raportul eliminărilor. Astfel, în timp ce CSM Oradea a avut 13 eliminări, Steaua a avut numai 4.

După acest al treilea turneu al Superligii Naţionale din ediţia 2020-2021, CSM Oradea se situează pe locul al 3-lea al clasamentului general, dar are şapte meciuri mai puţin disputate, după ce, din cauza cazurilor de Covid, la turneul al doilea nu s-a putut prezenta. Aceste meciuri însă au fost amânate.

În total, în actuala ediţie a campionatului Superligii Naţionale de polo, echipa antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu a acumulat 11 victorii şi o înfrângere. Singura înfrângere a avut loc la primul turneu, în disputa cu Steaua, scor 5-8.