Handbaliştii de la CSM Oradea nu a găsit drumul spre victorie nici sâmbătă, când, în etapa a 6-a a primei ligi au jucat acasă cu HC Buzău.

Meciul, desfăşurat în Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu victoria la cinci goluri a oaspeţilor, scor 31-36, după ce şi la pauză buzoienii erau în avantaj, 16-19.

A fost totuşi o partidă spectaculoasă, cu numeroase realizări pe faza ofensivă a celor două echipe. Orădenii au început destul de bine și au trecut la conducere, ajungând să se desprindă la trei goluri, scor 13-10, după 18 minute. Din păcate însă, finalul primei reprize au apărut problemele atât în faza ofensivă, cât şi cea defensivă a gazdelor, iar oaspeţii au profitat, au egalat şi au trecut la conducere, adjudecându-şi prima repriză cu scorul de 19-16.

Echipa din Buzău a fost cea care a marcat primele goluri în repriza secundă, dar elevii antrenorilor George Tăutu şi Cosmin Liberţ au replicat bine şi au egalat situaţia pe tabelă la 22 și apoi la 23.

Din păcate, a urmat o nouă cădere în jocul bihorenilor, iar HC Buzău a fost mai eficientă, fapt ce i-a dat posibilitatea să se desprindă la cinci goluri.

Pe final de partidă, CSM nu a reuşit să mai recupereze din deficit, iar jocul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, la scorul de 36-31.

Astfel, echipa orădeană de handbal rămâne fără victorie şi fără vreun punct cucerit în actuala ediţie a Ligii Zimbrilor, fapt ce îi complică situaţia. De altfel, CSM Oradea şi CSM Odorheiu Secuiesc sunt singurele formaţii din primul eşalon care au 0 puncte şi au rămas în coada clasamentului, fiind de pe acum principalele candidate la evitarea retrogradării.

În partida de sâmbătă cu buzoienii, Emilian Turcu a fost cel mai eficace de la CSM Oradea, cu 9 goluri înscrise. L-a urmat Viorel Boșca, cu 6 goluri înscrise, Mark Kovacs și Valentin Ivancenco, cu câte 5 goluri. În schimb, de la formaţia buzoiană, Alesandar Glendza a fost principalul marcator, cu 9 reuşite, în timp ce Ionuţ Broască a punctat şi el de 7 ori.

Urmează o pauză de trei săptămâni pentru formația bihoreană, care îi poate ajuta pe elevii antrenorilor Tăutu şi Liberţ să devină mai omogeni. Următorul joc pentru handbaliştii de la CSM va avea loc pe data de 22 octombrie, tot acasă, cu SCM Politehnica Timișoara.


Etapa a 6-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin:

Miercuri, 28 septembrie

Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 29-25

Vineri, 30 septembrie

CSM Bucureşti – CSM Bacău     30-23

Sâmbătă, 1 octombrie

CSM Oradea - HC Buzău  31-36

CSU din Suceava – CSM Odorheiu Secuiesc  40-30

CSM Vaslui – CSM Constanţa    27-30

CSM Focşani – SCM Politehnica Timişoara  27-25

Marţi, 15 noiembrie, ora 17:30

Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti


Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!