Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au trebuit să se mulţumească în acest sezon cu titlul de vicecampioni naţionali, după ce, duminică seara, au pierdut jocul al cincilea al finalei Ligii Naţionale, cu scorul de 67-86, pe terenul rivalilor de la U BT Cluj.

Meciul a fost echilibrat în primele două sferturi, la pauza mare consemnându-se o diferenţă de o singură posesie între cele două formaţii, scor 38-35 în favoarea gazdelor, după ce Oradea a câştigat sfertul II, cu 19-17. În jumătatea secundă însă balanţa a înclinat net în favoarea clujenilor, care şi-au adjudecat sfertul III cu 28-11.

Sfertul III a fost cel care a făcut diferenţa, în această perioadă gazdele despinzându-se la 20 de puncte, scor 66-46, înaintea ultimei secvenţe.

Practic, în ultimele zece minute, clujenii au nu făcut altceva decât să-şi conserve diferenţa, până la final orădenii mai recuperând un singur punct, după ce şi-au adjudecat sfertul IV cu 21-20.

Astfel, scorul final al jocului a fost 86-67 în favoarea trupei clujene, care şi-a adjudecat finala cu scorul general de 3-2.

CSM Oradea au fost susținută la Cluj de mai mulți fani, în timp ce alți aproximativ 100 de suporteri au urmărit meciul pe un ecran de mari dimensiuni lângă Arena Antonio Alexe.

La sfârşit a avut loc festivitatea de premiere, orădenii primind medaliile de argint, iar clujenii medaliile de aur şi trofeul.

În partida de duminică seara, de la CSM CSU cel mai eficace jucător a fost Aaron Broussard, autor a 18 puncte, în timp ce Garlon Green a marcat 10 puncte.

De la gazde, de departe cel mai bun marcator a fost Donatas Tarolis, cu 24 de puncte.