Aşa cum era de aşteptat, formaţia orădeană de handbal masculin CSM a fost învinsă, vineri, în deplasare, la Turda, în cadrul etapei a 5-a a Ligii Zimbrilor.

Gruparea bihoreană a întâlnit echipa gazdă AHC Potaissa, una dintre cele mai bune formaţii din cadrul primului eşalon al handbalului masculin românesc.

Formaţia turdeană s-a impus la o diferenţă de nouă goluri, cu scorul de 37-28, după ce la pauză conducea cu şase goluri, scor 16-10.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat de gazde. CSM-ul a marcat totuşi primul gol al meciului, prin Emilian Turcu, dar a condus o singură dată, atunci în debut, cu 1-0, pentru că reacţia turdenilor a fost promptă, iar, după zece minute, AHC Potaissa a condus cu 6-3. Până la pauză însă ecartul s-a dublat, iar scorul primei reprize a fost 16-10 pentru gazde.

În partea a doua, situaţia nu s-a schimbat, ba dimpotrivă, gazdele s-au dezlănţuit în ofensivă, marcând 21 goluri în aceste 30 de minute de joc. Potaissa a ajuns să conducă şi la o diferenţă mai mare de zece goluri, dar CSM Oradea a redus din diferenţă spre final, iar scorul partidei a fost 37-28 în favoarea turdenilor.

Este cea de-a şasea partidă consecutivă pe care Oradea o pierde de când a promovat în Liga Zimbrilor, fapt ce face să nu aibă încă niciun punct în clasament.

Deşi a adus mulţi jucători cu experienţă în această vară, lotul încă nu este omogen, iar încropirea unei echipe în ultima sută de metri a pregătirilor se vede acum în rezultate.

În jocul de sâmbătă de la Turda, Valentin Ivancenco şi Borivoje Djukic au marcat câte 7 goluri, Ciprian Aungurenci a adăugat 5 goluri, Mark Kovacs a înscris de trei ori, Emilian Turcu şi Viorel Boşca au înscris de câte două ori, iar Alexandru Farcaş, o dată. De la gazde, cel mai eficace a fost Talas, autor a 6 goluri.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca pe teren propriu în compania celor de la HC Buzău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!