Echipa CSM CSU Oradea a câștigat clar meciul de marți seara cu CSO Voluntari, desfășurat în arena orădeană, după ce și-a dominat adversarul în toate fazele partidei, conducând chiar și cu 33 de puncte.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 93-66, după ce, determinați, baschetbaliștii orădeni nu le-au lăsat oaspeților nicio șansă de a răzbi, ba nici să se apropie pe tabelă. 

Echipă înverșunată

Vrând parcă să răzbune eşecurile din meciurile cu numerele 3 şi 4 de la Voluntari, elevii antrenorului Cristian Achim au intrat foarte hotărâți şi au controlat în totalitate jocul. Ei au fost impulsionați și de fanii din tribune, care au îmbrăcat tricourile roșii și au scandat numele echipei favorite.

După zece minute de joc, CSM CSU avea un avantaj de nouă puncte, scor 25-16. Apoi, în sfertul secund şi-au accentuat dominarea, au marcat tot 25 de puncte, dar au primit numai 10, astfel că la jumătatea confruntării orădenii aveau un avantaj de 24 de puncte, scor 50-26.

(foto: Paul Lelea / BIHOREANUL)

După pauza mare, bihorenii s-au desprins şi mai tare pe tabelă, după ce, în sfertul III au marcat 30 de puncte şi au primit 24.

Ca urmare, cu zece minute înainte de final tabela de marcaj de la Oradea Arena indica scorul de 80-50.

Vicecampionii au excelat în acest joc decisiv la procentajele la aruncările din acțiune, la raportul recuperărilor, paselor decisive și intercepțiilor.

Cum în sfertul IV s-a consemnat 13-16, scorul final a fost 93-66, iar echipa orădeană şi-a luat o dulce revanşă, a încântat publicul spectator şi s-a calificat triumfal în finală.

Achim: „Ne-au ieșit absolut toate”

„Vreau să-i felicit pe băieți și întreg staff-ul pentru munca depusă. A fost un meci stresant, în mod evident. Speram să încheiem seria la Voluntari, dar acolo lucrurile s-au schimbat. Ilfovenii au făcut două meciuri de excepție la ei acasă. Însă, astăzi, i-am depășit la absolut toate capitolele: apărare, aruncări, procentaje, recuperări. Cifrele vorbesc în urma acestui meci. Într-adevăr, am făcut niște ajustări de la precedentul meci. Ne-au ieșit absolut toate. Presiunea a fost foarte mare. Lumea nu cred că înțelege cu adevărat ce înseamnă Voluntari. Nu cred că realizează ce înseamnă ca echipă, ca buget, ca jucători români, ce calitate au jucătorii lor străini. Calificarea noastră este cu atât mai importantă. Felicitări celor de la Voluntari pentru parcursul european și pentru ceea ce fac acolo în ultimii ani. Mulțumesc publicului că a venit în număr mare și că ne-a susținut într-un mod foarte frumos. Ne-a ajutat enorm. Ne-a dat acel boost de energie de care aveam mare nevoie”, a declarat la finalul partidei antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

În partida de marţi seară, de la orădeni s-au remarcat mai mulţi jucători: Nijal Pearson a reușit 14 puncte, 4 pase decisive, Toddrick Gotcher a avut și el 14 puncte, în timp ce Kris Richard, Donatas Tarolis și Cătălin Baciu au marcat câte 13 puncte.

În replică, de la CSO Voluntari, Kwamain Mitchell a fost cel mai eficace, cu 10 puncte.

Astfel, după cinci meciuri cu cei de la Voluntari, echipa antrenată de Cristian Achim s-a impus cu 3-2 şi s-a calificat și în acest sezon în finala Ligii Naționale.

Orădenii vor lupta, însă, pentru titlul național cu o echipă puternică, U BT Cluj-Napoca. Primele două meciuri se vor desfășura la Cluj-Napoca, duminică, 12 mai, și marți, 14 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!