Echipa de polo CSM Oradea va avea un reprezentant la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris. Levente Vancsik a fost inclus în lotul de 13 cu care echipa României va lua startul la turneul de polo pe apă din cadrul Jocurilor Olimpice din acest an.

În vârstă de 29 ani, Levente, care este originar din Arad şi evoluează pe postul de centru, a fost inclus în efectivul de 13 jucători de către antrenorul principal al naţionalei, Bogdan Rath, după ce el a mai participat cu echipa României, la începutul acestui an, şi la Campionatul European și la cel Mondial.

După cum notează clubul orădean, Vancsik are deja patru sezoane la activ sub culorile CSM Oradea, echipă pentru care va evolua și în următoarele două sezoane.

De precizat că în perioada de pregătire, din lotul echipei naţionale a României a făcut parte şi un alt jucător legitimat la CSM Oradea. Este vorba despre David Belenyesi. Cei doi au participat cu echipa reprezentativă la un puternic turneu internațional în Serbia, acolo unde România a înregistrat două victorii și trei înfrângeri.

Între timp, însă, staff-ul echipei naţionale a definitivat lotul de 13 pentru Paris, iar acesta îi cuprinde pe: Marius Țic, Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Levente Vancsik și Eduard Drăgușin.

Staff-ul tehnic este format din Bogdan Rath (antrenor principal), George Deacu (antrenor secund), Marian Pătraşcu (kinetoterapeut) şi Valentin Olteanu (analist video/statistician).

La turneul de polo pe apă masculin de la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de Vară, echipa României va juca în Grupa A, alături de Grecia, SUA, Croația, Italia şi Muntenegru. Turneul de polo va debuta în data de 28 iulie.

Pentru CSM Oradea, Levente Vancsik este al doilea sportiv ce va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, după judoka Alex George Creț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!