Ceea ce s-a vehiculat la finele anului trecut nu a rămas un zvon: căpitanul echipei orădene de handbal masculin CSM, Cosmin Liberţ, pleacă de la gruparea orădeană în această iarnă.

Liberţ, unul dintre cei mai buni handbalişti orădeni din ultimii ani, va pleca tocmai la principala rivală a orădenilor din acest sezon, formaţia gorjeană CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu. Anunţul a fost făcut miercuri, pe pagina de Facebook a echipei orădene.

Născut la Oradea pe data de 18 iunie 1984, Cosmin a ajutat CSM Oradea în acest sezon să termine turul de campionat pe locul I şi să evolueze alături de gruparea "roş-albastră" în premieră în optimile Cupei României. El a semnat cum cu CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu şi va fi coleg de echipă cu alt ex-orădean, Elvis Acsinia.

Cosmin Liberţ a ţinut să ofere o mică declaraţie în care să mulţumească tuturor celor au fost alături de el: "După un an şi jumătate la Oradea, în care m-am simţit extraordinar, a venit momentul să plec şi să vreau să mulţumesc în primul rând lui Sebi, pentru că mi-a oferit şansa să evoluez din nou pentru echipa mea de suflet. După care vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Şerban Sere pentru înţelegerea de care a dat dovadă, colegilor mei cu care am împărţit zi de zi vestiarul şi care m-au ajutat să-mi arăt valoarea în teren. Datorită lor am ajuns să fiu ofertat de echipa din Târgu Jiu şi zic eu că fac un pas în faţă, deoarece eu îmi doresc să mai evoluez încă o dată în Liga Naţională, iar celor de la Oradea le urez multă baftă pentru jumătatea de sezon rămasă, dar şi pentru sezonul viitor, când am înţeles că se doreşte promovarea".

De asemenea, Liberţ le-a mulţumit suporterilor care, meci de meci, au devenit tot mai mulţi, ajungând să umple sala. "Sunteţi incredibili şi îmi doresc să aud că Oradea va avea cei mai mulţi suporteri la meciurile echipei. Mulţumesc din suflet tuturor, mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă, pentru că m-au lăsat să plec şi pentru că m-au înţeles", a precizat Liberţ.

În prezent, elevii antrnorului Sebastian Tudor se pregătesc pe plan local pentru partea a doua a campionatului Diviziei A, acolo unde ocupă prima poziţie, în Seria B.