Poloistul sârb Mateja Asanovic se întoarce la formaţia CSM Oradea. În vârstă de 25 ani, el vine acum de la VK Novi Belgrad, fostul adversar al echipei bihorene în ediţia trecută a LEN EuroCup.

Mateja Asanovic a mai jucat pentru CSM Oradea în sezonul competiţional 2016-2017, atunci când CSM-ul a ajuns până în finala LEN EuroCup.

Născut pe data de 30 octombrie 1995, Mateja Asanovic a evoluat în trecut la Partizan Belgrad şi la Steaua Roşie Belgrad, iar în ultimele două sezoane a jucat pentru VK Novi Belgrad.

"Pe parcursul sezonului 2020-2021, în Superliga Serbiei, Mateja a bifat 12 apariţii şi a înscris opt goluri. El a disputat finala, fiind vicecampion al Serbiei, după ce a cedat în ultimul act în confruntarea cu Radnicki. Scorul general al finalei a fost de 2-1. De asemenea, alături de Novi Belgrad, Mateja a avansat în optimile de finală ale LEN EuroCup, respectiv în semifinalele Cupei Serbiei. În patru apariţii, Asanovic a înscris trei goluri în competiţia continentală în sezonul trecut. Anterior, mai exact în urmă cu trei ani, Mateja Asanovic a evoluat în FINA World Cup pentru echipa naţională a Serbiei. El a jucat patru meciuri şi a înscris de două ori", precizează clubul orădean, într-o informare postată pe site-ul oficial.

Mateja s-a alăturat echipei orădene la pregătiri încă de săptămâna trecută şi lucrează cot la cot cu noii săi colegi, sub îndrumarea lui Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu.

În prezent, Asanovic este cel de-al doilea jucător străin din lotul echipei de polo CSM Oradea, după portarul Lazar Brakocevic.