Continuă decăderea poloului orădean la nivel de seniori! După aproape 20 de ani, municipiul Oradea nu va mai avea reprezentantă în finala mare a Superligii Naţionale, aceasta pentru că în ediţia actuală, băieţii de la CSM au fost eliminaţi de Dinamo în semifinale. 

Dacă până acum se băteau doar cu Steaua pentru primele locuri, de această dată a apărut şi Dinamo, care în acest sezon s-a întărit cu veteranii Cosmin Radu şi Dragoş Stoenescu și a obținut rezultate, ajungând în finala mare.

Miercuri seara s-a desfăşurat la Bucureşti jocul cu numărul 3 al semifinalei dintre CSM Oradea şi Dinamo, după ce, după primele două întâlniri, raportul victoriilor a fost egal, 1-1.

La capătul unui joc foarte disputat şi echilibrat, cei de la Dinamo s-au impus din nou acasă în faţa orădenilor, de această dată cu 10-9, şi astfel s-au calificat pentru ultimul act, acolo unde vor întâlni Steaua.

Dinamoviştii au început mai bine şi au condus cu 3-1, dar Oradea a redus din handicap, pentru a se intra în prima pauză cu scorul de 3-2 pentru gazde.

În sfertul II CSM Oradea a reuşit să restabilească egalitatea şi apoi s-a mers cap la cap până la jumătatea confruntării, când tabela de marcaj indica scorul 5-4 pentru bucureşteni.

După pauza mare, dinamoviştii au avut în inițiativa, roș-albaștrii încercând să reacționeze, dar nu s-au văzut în control în niciun moment al jocului. Astfel, echipa pregătită de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a egalat la 5, 6 și 7 pe parcursul reprizei a 3-a. De altfel, cu opt minute înainte de final scorul a fost egal, 7-7.

Şi în sfertul IV, Dinamo a marcat primele două goluri, dar CSM Oradea s-a apropiat la 9-8 și 10-9. Bihorenii au avut șansa egalării cu o ultima acțiune, dar timpul a fost foarte scurt, iar jocul s-a încheiat cu victoria echipei bucureştene cu scorul de 10-9.

Ca urmare, cu 2-1 la general, Dinamo s-a calificat în finala mare, unde va întâlni Steaua, care a eliminat cu 2-0 la general Rapidul, în timp ce CSM Oradea va disputa finala mică cu giuleştenii.

În partida de miercuri seara de la Bucureşti, David Belenyesi a înscris 3 goluri pentru CSM Oradea, Ferenc Czenk a marcat de 2 ori, iar Tiberiu Negrean, Istvan Szabo, Vlad Dragomirescu și Levente Vancsik au înscris câte un gol.

Eliminarea în semifinalele campionatului intern este frustrantă pentru suporterii echipei orădene, mai cu seamă cu cât în acest sezon CSM Oradea s-a bazat şi pe unii jucători experimentaţi, precum Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Filip Gardasevic sau portarul naţionalei Serbiei, Radoslav Filipovic. De asemenea, din lot mai fac parte jucători care deşi sunt mai tineri şi-au făcut deja un nume în polo, precum David Belenyesi, Levente Vancsik, Istvan Szabo sau Nichita Ilisie. Rămâne acum de văzut care va fi strategia clubul orădean pentru sezonul următor sau cum se va dori recucerirea titlului naţional, care nu a mai fost câştigat din sezonul 2014-2015.

Reamintim că în perioada 2006-2015 CSM Oradea a dominat campionatul intern de polo, câştigând nouă titluri de campioană consecutiv. De atunci însă a disputat de fiecare dată finala mare, dar de fiecare dată a pierdut-o în faţa Stelei. Iată însă că în 2024 se va coborî cel puţin cu o treaptă mai jos, echipa bihorenă urmând să se bată cu Rapidul pentru locul 3, într-o serie care va începe la Oradea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!