În plină pandemie şi într-o perioadă în care creşte numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 şi în judeţul Bihor, conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea a luat decizia de a se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea spitalelor din oraş în vederea achiziţionării echipamentelor medicale necesare în prezent.

"Suntem cu toţii împreună în această perioadă şi demonstrând că suntem o comunitate unită de spirit civic vom reveni cu bine la zilele noastre frumoase. Însă medicii sunt în prima linie şi luptă pentru sănătatea noastră mai mult ca oricând. Le oferim tot suportul nostru şi vă invităm şi pe voi să vă alăturaţi luptei!", a declarat directorul clubului CSM Oradea, Şerban Sere.

Conducătorii şi sportivii clubului orădean au donat sau urmează să doneze bani pentru medicii bihoreni şi invită şi suporterii să le urmeze exemplul.

De altfel, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi coordonatorul spitalelor din judeţul Bihor, doctorul Gheorghe Carp, a anunţat că, pe parcursul ultimelor săptămâni, spitalele orădene au primit donaţii record care ajută la dotarea suplimentară a sistemului sanitar orădean, în contextul situaţiei actuale.

"Spitalele din Bihor au 75 de paturi de terapie intensivă, din care 60 sunt complet dotate cu posibilităţi de ventilaţie mecanică. Eşalonat vor veni încă 10 aparate, în aprilie, până la începutul lunii mai. De asemenea, s-au comandat materiale de protecţie, pe lună avem nevoie de zeci de mii de măşti speciale, de combinezoane. Dar deja primele echipamente au sosit, vor ajunge alte peste 1.200 de salopete de risc biologic şi peste 2.000 de măşti. Necesarul lunar este de aproximativ 1,5 milioane euro. Le mulţumesc acelora care ne-au donat foarte mulţi bani, o surpriză foarte plăcută, sunt asociaţii, firme, persoane individuale. În trei zile s-a strâns aproape un milion de lei, care au fost deja cheltuiţi pentru echipamente de protecţie, kituri de laborator", a precizat doctorul Carp.

De precizat că numărul de cont unde se pot dona în continuare bani pentru spitalele locale este RO36BACX0000001189390001, deschis la banca Unicredit Bank SA, beneficiarul sponsorizării fiind Asociaţia "Sprijiniţi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea", tel.0259/434406, fax.0259/417169 (persoană de contact Maghiar Marcel, director economic, tel. 0770.319.165).