Handbaliştii de la CSM Oradea au făcut un meci bun, sâmbătă seara, la Arena Antonio Alexe şi au fost aproape de a realiza surpriza şi a obţine un rezultat pozitiv în faţa echipei de pe locul III, Minaur Baia Mare.

Un meci cu intensitate

Partida s-a încheiat în cele din urmă cu scorul de 25-22 în favoarea echipei maramureşene, dar meciul a fost trăit la intensitate maximă de cei prezenţi, atât componenţii echipelor, cât şi suporteri.

De altfel, după ce pe durata partidei au fost şi câteva schimburi de replici între spectatori şi unii reprezentanţi ai staff-ului tehnic băimărean, după ce s-a încheiat jocul, atmosfera s-a încins şi era să degenereze în tribună, dar au intervenit la timp oamenii de ordine şi situaţia s-a calmat.

Echipa orădeană a evoluat ca niciodată de bine până acum. Dacă la pauză a fost condusă cu patru goluri, scor 9-13, în partea a doua a revenit spectaculos, jucătorii dovedind o ambiţie şi energie cu nu s-au mai văzut până acum la celelalte jocuri, până la final.

Astfel, după ce au fost conduşi cu cinci goluri, în debutul reprizei a doua, scor 10-15, handbaliştii de la CSM Oradea s-au ţinut de adversar, au redus din handicap şi, după ce în minutul 45 s-au apropiat la un singur gol, scor 17-18, au egalat de patru ori, la 18, la 19, la 20 şi la 21, pentru ca în minutul 56 să treacă în avantaj, cu scorul de 22-21, spre marea bucurie a spectatorilor prezenţi.

Din păcate, următoarele atacuri nu au mai fost concretizate de jucătorii orădeni, cei de la Minaur au egalat, iar cu două minute înainte de final au trecut din nou la conducere, scor 22-23.

În ultimul minut, orădenii au riscat, au şi greşit şi astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 22-25, dar evoluţia jucătorilor de la CSM a fost de admirat în acest joc.

"Meritam mai mult"

"Sunt mândru de echipa mea, sunt mândru de băieţii mei, cum s-au bătut. Consider că meritam mai mult de la acest meci. Dacă înainte rezistam 45 de minute, apoi 50 – 55 de minute, uitaţi, acum am rezistat 58 de minute, dar au fost anumite inexactităţi în final. Cu Baia Mare n-ai cum să joci şi să conduci meciul de la început până la sfârşit. Într-adevăr, am avut şi anumite sincope astăzi, am avut şi greşeli, însă, per ansamblu, eu mă declar mulţumit de evoluţia echipei mele", a declarat, la finalul partidei, antrenorul formaţiei CSM Oradea, Cosmin Liberţ.

Principalii marcatori ai echipei bihorene au fost în acest joc Viorel Boşca şi Borivoje Djukic, autori a câte cinci goluri. Valentin Ivancenco şi Mark Kovacs au marcat câte trei goluri, Emilian Turcu şi Bogdan Munteanu, câte două goluri, iar Robert Gal şi Ciprian Aungurenci, câte un gol.

De la Minaur, Artem Kozakevych a înscris de opt ori, iar Daniel Bera de şase ori.

Acesta a fost ultimul meci din turul de campionat pentru CSM Oradea în Liga Zimbrilor, care a încheiat prima jumătate a competiţiei pe ultimul loc, fără vreun punct.

Returul va începe însă chiar săptămâna viitoare, când CSM Oradea va juca tot acasă, cu CSM Bucureşti, vineri, 2 decembrie, de la ora 17, la Arena Antonio Alexe. Acela va fi ultimul joc de pe teren propriu din acest an pentru handbaliştii echipei bihorene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!