Poloiştii de la CSM Oradea s-au calificat în finala Cupei României - ediţia 2023, competiţie care se desfăşoară în aceste zile la Otopeni.

După victoriile clare de joi, din prima zi (22-3 cu CSU Oradea şi 24-4 cu Politehnica Cluj), vineri a urmat, mai întâi, ultimul joc din Grupa B, cu Dinamo Bucureşti.

Partida, desfăşurată cu începere de la ora 11:30, s-a încheiat cu o semisurpriză, scor egal, 9-9, după ce orădenii au obţinut egalarea cu doar două secunde înainte de final.

Formaţia din Capitală a început mai bine partida şi a fost la conducere de mai multe ori. Orădenii au revenit însă, iar pe finalul sfertului III au trecut pentru prima dată în avantaj pe tabelă, scor 6-5, după un gol al lui Asanovic.

Dinamoviştii au trecut din nou, însă, în avantaj şi s-au distanţat la 9-7, dar Tiberiu Negrean şi Ferenc Czenk au marcat ultimele goluri ale partidei, iar jocul s-a încheiat la egalitate, scor 9-9.

Ca urmare, CSM Oradea a încheiat pe primul loc grupa, cu două victorii şi un rezultat de egalitate, dinamoviştii situându-se pe poziţia secundă. Ambele echipe s-au calificat însă pentru semifinale.

În jocul cu Dinamo, pentru CSM Oradea au marcat: Tiberiu Negrean şi Ferenc Czenk – câte 3 goluri, Mateja Asanovic – 2 goluri şi Nichita Ilisie – 1 gol.

Cum Grupa A a fost câştigată de Steaua, iar pe locul 2 s-a clasat Rapid, în semifinale, în reuniunea a doua a zilei de vineri avea să se întâlnească Steaua cu Dinamo şi CSM Oradea cu Rapid.

Mai întâi, de la ora 18:15, a avut loc partida Steaua – Dinamo, încheiată cu victoria clară a campioanei, Steaua, scor 21-6.

Apoi, cu începere de la ora 19:30, a avut loc cel de-al doilea joc din semifinale, între CSM Oradea şi Rapid.

De această dată, elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor şi-au luat jocul în serios şi au câştigat clar, la o diferenţă de 13 goluri, cu scorul de 19-6.

Mult mai hotărâţi de această dată, după primele 8 minute ale jocului, orădenii conduceau deja cu scorul de 6-2. Apoi, în sfertul al doilea au înscris tot şase goluri, dar nu au primit niciunul. Astfel, la jumătatea disputei CSM Oradea avea un avantaj de zece goluri, scor 12-2.

Şi sfertul III a adus multe goluri, dar marcate de ambele echipe, patru de orădeni şi trei de rapidişti, iar ca urmare, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 16-5 pentru trupa bihoreană.

Cum şi ultima secvenţă a fost adjudecată de CSM, cu 3-1, formaţia bihoreană s-a impus lejer, cu scorul de 19-6 şi a obţinut calificarea pentru marea finală.

Meciul pentru trofeu cu Steaua este programat sâmbătă, de la ora 12, urmând a putea fi văzut în transmisiune directă a celor de la TVR 3.

În semifinala cu Rapid, pentru CSM Oradea au marcat: Istvan Szabo - 4 goluri, Nichita Ilisie - 3 goluri, Mihnea Gheorghe, Darian Luncan şi Bogdan Remeş - câte 2 goluri, Mateja Asanovic, Tiberiu Negrean, Silvian Colodrovschi, Levente Vancsik, Ferenc Czenk şi Ianis Soponar - câte un gol.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!