Demoralizaţi şi fără vlagă, după eliminarea din semifinale cu Dinamo, poloiştii de la CSM Oradea au susţinut sâmbătă primul joc cu Rapid Bucureşti, în finala mică a Superligii Naţionale.

Meciul, care s-a desfăşurat la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, a fost câştigat de echipa bihoreană, dar la o diferenţă de doar trei goluri, cu scorul de 12-9, în condiţiile în care altă dată orădenii se impuneau mult mai clar în faţa giuleştenilor. De fapt, prestaţia lor din jocul de sâmbătă reflectă starea de spirit a echipei orădene, care se află într-o degringoladă totală, după ce, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, au ratat prezenţa în finala mare a campionatului intern.

Jocul a început cu multe goluri, consemnându-se în total nu mai puţin de 9 reuşite în primul sfert, în care Oradea nu a reuşit să se desprindă şi a condus la finele primelor opt minute numai la diferenţă de un singur gol, scor 5-4.

În sfertul secund, orădenii marcat totuşi de trei ori şi au primit un singur gol, fapt care a făcut ca la jumătatea disputei scorul să fie 8-5 pentru CSM.

Începutul sfertului III a fost foarte bun pentru elevii antrenorului Ciprian Cîmpianu, care s-au desprins la cinci goluri, scor 10-5, dar Rapidul a replicat foarte bine şi a marcat de trei ori consecutiv, pentru a duce jocul în ultima pauză cu scorul de 10-8.

În ultimele opt minute Oradea a marcat de două ori, iar Rapidul o singură dată, pentru a se stabili scorul final, 12-9.

„A fost greu, pentru că venim după înfrângerea cu Dinamo din semifinală şi vă daţi seama că nu este cea mai plăcută situaţie, să ratăm după atâţia ani ratarea în finală. Despre meciul cu Rapid pot să zic că l-am controlat şi l-am câştigat şi o să luptăm pentru a câştiga şi următoarele jocuri, pentru a termina sezonul pe locul 3. Ne-a afectat eliminarea din semifinale, pentru că este un eşec foarte mare şi ni-l asumăm oarecum. E greu să strângem rândurile acum, dar încercăm să facem tot posibilul să terminăm măcar pe locul 3”, a declarat, după joc, Tiberiu Negrean, cel mai experimentat jucător al echipei orădene.

În prima partidă a finalei mici cu Rapid, Ferenc Czenk a fost principalul marcator al CSM-ului, cu trei goluri înscrise, în timp ce David Belenyesi, Levente Vancsik, Petar Velkic și Mihnea Gheorghe au marcat de câte două ori, iar Vlad Dragomirescu şi-a trecut şi el o dată numele pe lista marcatorilor.

De la Rapid, cei mai eficace au fost Manuel Klutsch şi Radu Buică, cu câte trei goluri.

Meciul al doilea al finalei mici din Superliga Naţională de polo, ediţia 2023-2024, se va desfășura sâmbăta viitoare, pe 27 aprilie, de la ora 11, tot la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!