Handbaliştii de la CSM Oradea au făcut un joc bun duminică, la Arena Antonio Alexe, şi au obţinut cea de-a patra victorie din play-off-ul Diviziei A. Trupa bihoreană a primit replica braşovenilor de la CSO Teutonii Ghimbav, pe care au reuşit să-i învingă cu scorul de 37-34, după ce au condus pe întreaga durată a partidei. Atât în prima repriză, cât şi în partea a doua, elevii antrenorilor Cosmin Liberţ şi Dan Piţigoi au condus la diferenţe şi mai clare, la şase goluri în prima repriză, respectiv la şapte în cea de-a doua. Totuşi, la pauză diferenţa a fost de patru goluri, scor 18-14.

Partida, care a contat pentru etapa a 9-a a play-off-ului a debutat într-o anumită notă de echilibru, dar treptat orădenii s-au desprins, pentru a conduce cu 17-11 în minutul 24 şi cu 18-12, în minutul 26. Până la pauză oaspeţii au mai redus din handicap, iar la jumătatea confruntării CSM-ul avea un avantaj de patru goluri, scor 18-14.

În partea a doua, trupa bihoreană a început să crească din nou diferenţa pe tabelă, pentru a ajunge la şapte goluri, scor 26-19, în minutul 40. Chiar dacă braşovenii au mai redus din handicap, pe final CSM a mărit din nou diferenţa, ajungând să aibă pe tabelă 36-30 şi 37-31, în minutul 28. Totuşi, în ultimele două minute, echipa din Ghimbav a izbutit să înscrie de trei ori consecutiv şi astfel rezultatul final a fost 37-34.

De menţionat însă că în repriza a doua, în special cei doi arbitrii din Lugoj Cătălin Tătaru şi Andrei Văcariu au dictat o serie de eliminări de două minute, dar au avut şi alte decizii contestate de ambele echipe.

Prin acest succes, CSM Oradea a totalizat 13 puncte şi a urcat pe locul 3 al clasamentului, devansând echipele CSM Făgăraş şi CS Medgidia, care ocupă poziţiile 4-5, cu câte 10 puncte.

Pe primele două locuri se află CSM Odorehiu Secuiesc, cu 19 puncte, şi CSM Alexandria, care a totalizat 15 puncte.

În jocul de duminică cu CSO Teutonii Ghimbav, marcatorii echipei orădene au fost: Viorel Bocșa cu 9 goluri, Ciprian Aungurenci cu 8 reușite, Emilian Turcu, Deniss Kirsch și Alexandru Farcaș cu câte 5 goluri, Alexandru Popa cu 4 goluri şi Szasz Csongor, autor a unui gol.

De la oaspeţi, George Roșca a punctat de 7 ori, iar Alexandru Tălmaciu a reuşit să înscrie 6 goluri.

De remarcat, pe lângă evoluţia bună a experimentaţilor Viorel Boşca, Emilian Turcu, Ciprian Aungurenci şi Alexandru Farcaş, şi evoluţia foarte bună a portarului Radu Turturică, cel care a fost aplaudat la scenă deschise de mai multe ori, pentru intervenţiile avute.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca, sâmbătă, 13 aprilie, la Odorheiu Secuiesc, cu liderul clasamentului, echipa locală CSM Odorhei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!