Handbaliştii de la CSM Oradea au rupt sâmbătă seria rezultatelor negative şi au obţinut o victorie în cadrul play-off-ului Diviziei A. Deşi au evoluat în deplasare, tocmai la malul mării, pe terenul formaţiei CS Medgidia, jucătorii pregătiţi de Cosmin Liberţ au reuşit să se impună cu scorul de 27-26 şi, astfel, să obţină o victorie importantă, în prima etapă a returului play-off-ului.

După cum transmit reprezentanţii clubului bihorean, istoria s-a repetat în mare parte în jocul de sâmbătă dintre cele două echipe. Astfel, precum în tur, la Oradea, CSM-ul s-a impus la limită, cu un gol marcat aproape de final. Cel care a adus victoria a fost experimentatul Emilian Turcu, care a marcat în ultimul minut. 

După cum o arată şi scorul, jocul a fost foarte disputat şi echilibrat, cu 17 situaţii de egalitate pe tabelă şi opt schimbări la conducere. La pauză cei de la Medgidia au condus cu 13-12, însă spre finalul jocului, când mai erau 11 minute din partidă, CSM Oradea a condus la o diferenţă de trei goluri. A urmat însă replica gazdelor, care au înscris de cinci ori, timp în care au primit un singur gol şi, astfel, au revenit la conducere. Totuşi, roş-albaştrii au fost mai inspiraţi pe final, când au reuşit să întoarcă situaţia de partea lor.  

După golul din ultimul minut al lui Turcu, CS Medgidia a mai avut ocazia să egaleze, dar nu a mai reuşit să trimită spre poarta orădeană, iar confruntarea s-a terminat cu o victorie foarte importantă pentru CSM, cu scorul de 27-26. În acest fel, orădenii au obţinut cea de-a treia victorie din play-off şi, cu 10 puncte, au urcat pe locul 4, loc care duce la baraj.

Victoria este cu atât mai preţioasă, cu cât la acest joc CSM Oradea, din cauza accidentărilor, a avut doar 12 jucători alături de cei doi portari.

În partida de sâmbătă de la malul mării, Emilian Turcu şi Ciprian Aungurenci au marcat câte 7 goluri pentru CSM. Viorel Boşca a adăugat 5 goluri, Alexandru Farcaş a înscris şi el de 4 ori, Deniss Kirsch a marcat 3 goluri, iar Alexandru Popa a punctat o dată pentru CSM Oradea. 

De la gazde, Ştefan Moroşanu a fost cel mai eficace, cu 8 goluri.

Într-o altă partidă de sâmbătă din etapa a 8-a a play-off-ului Diviziei A la handbal masculin, la Braşov, CSM Reşiţa s-a impus cu scorul de 38-35, în faţa gazdelor de la CSO Teutonii Ghimbav. Liderul CSM Odorheiu Secuiesc are liber în acest weekend, în timp ce jocul CSM Alexandria – CSM Făgăraş este programat duminică de la ora 17.

În clasament, echipa din Odorhei are 16 puncte, CSM Alexandria – 12 puncte, CSM Făgăraş şi CSM Oradea – câte 10, CS Medgidia şi CSM Reşiţa – câte 7, iar CSO Teutonii Ghimbav – 4 puncte.

În etapa viitoare, CSM Oradea va evolua pe teren propriu, cu CSO Teutonii Ghimbav, duminică, 7 aprilie, de la ora 17. Meciul va avea loc la Arena Antonio Alexe, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!