Poloiştii de la CSM Oradea au câştigat ambele meciuri susţinute în bazin propriu din semifinala Superligii Naţionale, cu Dinamo Bucureşti. Astfel, vicecampionii en-titre sunt la un pas de calificarea în marea finală a campionatului intern.

Joi seară, la Bazinul Crişul, şi apoi şi vineri, la prânz, au avut loc primele două dispute dintre echipele situate pe locurile 2 şi 3 în sezonul regular al Superligii Naţionale, CSM Oradea şi Dinamo. De fiecare dată s-au impus însă bihorenii, cu 12-9 şi 15-9, ceea ce face ca raportul întâlnirilor directe să indice scorul de 2-0 pentru CSM. În acest fel, elevii antrenorului Dorin Costrăş mai au nevoie de o singură victorie pentru a-şi asigura prezenţa în finală.

Joi seară, în primul meci, orădenii s-au impus cu scorul de 12-9, după ce pe reprize s-a consemnat: 5-3, 3-2, 1-3, şi 3-1.

Trupa bihoreană s-a desprins la trei lungimi pentru prima dată în debutul sfertului al doilea, dar Dinamo nu a renunţat şi s-a apropiat ameninţător, scor 9-8, cu opt minute înainte de final. Totuşi, în ultimul sfert de joc, CSM a înscris primele trei goluri, desprinzându-se la 12-8. Ultimul gol al meciului l-au marcat totuşi bucureştenii, iar rezultatul partidei a fost 12-9.

În această confruntare, Kirill Rustamov a fost cel mai eficace de la CSM Oradea, cu trei goluri înscrise. L-au urmat: Nichita Ilisie şi Ramiro Georgescu cu câte două goluri, Mateja Asanovic, Istvan Szabo, Silvian Colodrovschi, Ferenc Czenk şi Bogdan Remeş cu câte un gol. În replică, de la Dinamo, Alexandru Vătrai a fost principalul marcator, cu patru goluri.

Vineri, de la ora 12, a avut loc şi al doilea joc dintre cele două formaţii, dar şi de această dată CSM Oradea s-a impus în faţa dinamoviştilor, cu 15-9. Pe reprize s-a consemnat: 3-0, 5-3, 5-3 şi 2-3.

De această dată, meciul a fost controlat de elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu, care au marcat primele patru goluri ale partidei şi s-au desprins la 8-3 până la jumătatea disputei. Şi după pauza mare însă avantajul a continuat să crească, ajungându-se la un maxim de opt lungimi, scor 13-5, pe finalul sfertului al III-lea.

Cu "sacii în căruţă", orădenii şi-au permis să se mai relaxeze în ultimele opt minute, în care dinamoviştii au marcat de trei ori, dar şi ei au punctat de două ori. Astfel că, la final, s-a consemnat o victorie la şase goluri pentru CSM Oradea, scor 15-19.

În acest fel, echipa orădeană şi-a luat revanşa în faţa dinamoviştilor după eşecul din Cupa României, de la Alba Iulia. Pe de altă parte, au făcut încă un pas important către califcarea în marea finală a Superligii Naţionale.

În disputa de vineri, din nou, Kirill Rustamov, dar şi Ferenc Czenk au marcat câte trei goluri. Mateja Asanovic, Alex Popoviciu şi Ramiro Georgescu au punctat şi ei de câte două ori, iar Nichita Ilisie, Silvian Colodrovschi şi Istvan Szaboau marcat câte un gol pentru CSM Oradea. La Dinamo, Matei Luţescu, David Bota şi Alexandru Vătrai au înscris câte două goluri fiecare.

După primele două partide, semifinala CSM Oradea – Dinamo consemnează scorul general de 2-0, iar bihorenii mai au nevoie de un singur succes pentru calificare. Seria meciurilor se va muta acum însă la Bucureşti, acolo unde, săptămâna viitoare, vor avea loc disputele cu numerele 3 şi 4.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!