Poloiştii de la CSM Oradea s-au calificat în semifinalele ediţiei din acest an a Cupei României, după ce la turneul de la Albă Iulia au înregistat o victorie şi o înfrângere în faza grupelor.

Mai întâi, joi seară, trupa bihoreană a cedat la limită, cu scorul de 11-12, duelul cu Dinamo Bucureşti, pentru ca vineri dimineaţă să se impună cu scorul de 20-3 în faţa celor de la Politehnica Cluj Napoca.

În disputa cu Dinamo, partida a demarat favorabil CSM-ului, care s-a desprins la 5-2 în primele şase minute de joc, dar a urmat un parţial de 4-0 în favoarea bucureştenilor, aceştia preluând conducerea, scor 6-5 la pauza mare.

Jumătatea a doua a disputei a fost foarte echilibrată. CSM a preluat conducerea din nou, cu 7-6, dar au urmat alte schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Bihorenii au egalat situaţia la 11 cu mai puţin de trei minute înainte de finală, însă David Bota a marcat golul victoriei pentru Dinamo în ultimul minut al partidei.

În partida de joi, Silvian Colodrovschi şi Kiril Rustamov au fost cei mai eficace jucătorii ai trupei orădene, cu câte 3 goluri, Mateja Asanovic şi Nichita Ilisie au înscris de două ori, iar Ferenc Czenk a avut o reuşită. De la Dinamo, David Bota, cu 5 goluri, a fost principalul marcator.

Vineri, însă, a urmat pentru elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu un simplu galop de sănătate, CSM impunându-se în faţa celor de la Politehnica Cluj-Napoca cu 20-3, după ce pe sferturi au câştigat cu: 5-1, 5-0, 6-1 şi 4-1.

În acest meci, marcatorii echipei orădene au fost: Viktor Kovats – cu 5 goluri, Istvan Szabo cu 4, Kiril Rustamov şi Darian Luncan cu câte 3, Silvian Colodrovschi cu 2, Ferenc Czenk, Murat Shakinov şi Cristi Dobre – cu câte un gol fiecare.

Ca urmare a acetui palmares, de o victorie şi o înfrângere, CSM Oradea s-a situat pe locul II în grupă şi va întâlni Steaua în finala cupei. Meciul se dispută în cursul serii de vineri, cu începere de la ora 20:00, în transmisiune directă pe canalul YouTube FRPolo TV.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!