Clubul Sportiv Municipal Oradea organizează şi în acest an Turneul Memorial Antonio Alexe la baschet masculin.

Ajunsă la ediţia a VII-a, competiţia se va desfăşura la Oradea, în sala ce poartă numele regretatului baschetbalist, în perioada 8-10 septembrie. Spre deosebire de ediţiile anterioare, turneul din acest an va cuprinde trei echipe - CSM Oradea, Partizan Belgrad şi BM Slam Stal Ostrow, care au confirmat deja participarea -, evenimentul anunţându-se "a fi unul dintre cele mai redutabile din istoria competiţiei", după cum precizeză conducerea echipei orădene pe site-ul oficial al clubului.

 "Decizia de a invita doar două echipe, în loc de trei, la turneu a fost luată ţinându-se cont de faptul că riscul de accidentări este mare după o perioadă de încărcare, iar numărul meciurilor disputate această perioadă este oricum destul de ridicat", se arată pe site-ul www.csmoradea.ro.

De precizat că Partizan Belgrad este cel mai mare nume din baschetul sârbesc, ex-iugoslav, şi după CSKA Moscova este probabil cel mai celebru club din baschetul profesionist în Estul Europei. Finalistă a cupei şi campionatului Serbiei, formaţia din Belgrad s-a redresat din punct de vedere organizatoric şi financiar în ultima perioadă, sezonul următor având premise să relanseze cel mai mare brand din sportul de înaltă performanţă al unei ţări celebre pentru competitivitatea din jocurile de echipă.

La rândul ei, BM Slam Stal Ostow vine după un sezon în care s-a clasat pe locul al 13-lea în primul eşalon baschetbalistic al Poloniei. A fost primul sezon în eşalonul de elită al ţării amintite pentru clubul invitat la memorialul Antonio Alexe, după o perioadă de şase ani petrecuţi în eşaloanele inferioare.

De precizat că turneul se va desfăşura cu câteva zile înaintea startul oficial al perioadei competiţionale. De altfel, evenimentul este menit şi să prezinte echipa CSM CSU Oradea pentru sezonul competiţional 2016-2017.

De-a lungul anilor, Memorialul Antonio Alexe a fost onorat de participarea unor echipe puternice din Liga Adriatică, precum Metalac Valjevo (Serbia) şi MZT Skopje (campioana Macedoniei), respectiv Ungaria şi Slovacia.