Direcția Județeană de Statistică a informat vineri că numărul divorțurilor pronunțate în Bihor a fost în scădere la finalul anului trecut. 

Reprezentanții direcției arată că „în luna decembrie 2023, instanţele judecătoreşti au pronunţat definitiv 52 divorţuri, în scădere cu 11 divorţuri faţă de luna precedentă şi în scădere cu 21 faţă de numărul de divorţuri din luna decembrie 2022”.

Căsătoriile au fost mai multe decât în aceeași lună a anului precedent. „În luna decembrie 2023 oficiile de stare civilă au oficiat în judeţul Bihor 119 căsătorii, în scădere faţă de luna precedentă cu 46 căsătorii. Comparativ cu luna decembrie a anului 2022, numărul căsătoriilor a crescut cu 20”, se arată în informarea trimisă de DJS. 

Un tabel făcut public tot vineri de statisticienii locali arată și câte divorțuri se înregistrează în județ, în fiecare lună, comparativ cu numărul căsătoriilor. 

Astfel, în 2023, luna cu cele mai multe căsătorii a fost iulie, când s-au înregistrat 468 de cununii civile, în timp ce luna cu cele mai multe divorțuri propunțate a fost iunie, cu 83. 

Pe de altă parte, sporul natural a fost extrem de scăzut la finele anului trecut, în Bihor. În decembrie s-au născut 402 de bebeluși și au decedat 650 de persoane. „Sporul natural din luna decembrie 2023, calculat ca diferenţă între numărul de născuţi-vii şi decesele înregistrate, a fost de -248 persoane”, arată statisticienii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!