Etapa din acest week-end a fost una fastă pentru echipele bihorene de baschet seniori. Pe lângă băieţii de la CSM CSU Oradea, şi fetele de la CSU CSM Oradea şi-au câştigat meciul pe care l-au susţinut sâmbătă, la Arena Antonio Alexe.

Orădencele au primit replica formaţiei CSM Tg. Mureş, într-o partidă ce a contat pentru Grupa valorică B a Ligii Naţionale. Meciul s-a încheiat cu scorul de 58-53 pentru gazde, care, astfel, au obţinut prima victorie stagională.

De menţionat însă faptul că partida a demarat modest pentru elevele antrenorului Mihai Coldea, acestea reuşind să marcheze doar opt puncte în primele zece minute de joc, oaspetele fiind în avantaj cu trei puncte în prima pauză. A urmat însă o evoluţie bună a orădencelor şi un parţial de 20-13 în favoarea lor. Au preluat conducerea şi nu au mai cedat-o până în sfertul 4. Scorul la jumătatea partidei a fost de 28-24, pentru ca la intrarea în secvenţa decisivă să fie de 42-39 tot pentru CSU CSM Oradea.

Foarte disputat, ultimul sfert a adus din nou formaţia oaspete la conducere, în debutul acestuia, 42-44 şi 44-46, însă bihorencele au replicat foarte bine, iar după o evoluţie bună a acestora, Oradea nu numai că a trecut la conducere, dar chiar s-a desprins la opt puncte, cu un minut înainte de final. În cele din urmă meciul s-a încheiat cu scorul de 58-53, iar CSU CSM Oradea şi-a adjudecat prima victorie din noua ediţie de campionat.

Principala marcatoare a gazdelor a fost Ruxandra Chiş, autoare a 18 puncte. Ea a fost urmată de Tierney Pfirman, cu 15 puncte şi Mirjana Beronja, cu 14 puncte. Celelalte puncte ale învingătoarei au fost realizate de: Mititelu – 5, Croitoru – 4 şi Gavra – 2.

De partea cealaltă, Angel Robinson a marcat 20 puncte, fiind cea mai eficace de la mureşence.

Cu o victorie şi o înfrângere la activ, formaţia CSU CSM Oradea a acumulat 3 puncte în debutul actualei ediţii de campionat, fiind deocamdată pe locul 5 în Grupa B valorică a Ligii Naţionale. În următorul meci, orădencele vor evolua sâmbătă, 27 octombrie, pe terenul celor de la CSM Alexandria.