După un sezon în care drumul spre prima scenă a început cu sezonul regular şi a continuat cu turneele semifinale şi finale, în perioada 7-9 mai, la Piteşti a avut loc turneul de promovare în Divizia A1, minicampionat la care au acces cele mai bune patru echipe din eşalonul secund, câte două din fiecare serie. Printre acestea s-a numărat şi CSU Oradea, echipă care a fost la un pas de promovare. 

Deşi formaţiile din Piteşti şi Galaţi porneau mari favorite la promovare, victoria orădencelor în faţa celor de la CSU Hygienium Galaţi, scor 3-2, a făcut ca emoţiile promovării pe prima scenă să crească până în ultima zi a turneului.

Învinsă în prima rundă de FC Argeş Piteşti, cu 3-0, echipa antrenată de soţii Mariana şi Paul Szabo-Alexi a reuşit să dea calculele peste cap în etapa a doua, cu Galaţi, după un meci câştigat.

Acest lucru a făcut ca luni, CSU Oradea să dispute ultima etapă a turneului, în faţa fostei colege de serie, CSU Politehnica Timişoara, cu promovarea pe masă. Duelul a fost extrem de echilibrat, dovadă şi primele două seturi în care Oradea a cedat la limită, ambele cu 23-25. Din păcate, la final, Timişoara a pus capăt întâlnirii în trei seturi, ultimul adjudecat cu 25-12.

Acest rezultat a făcut ca, în cele din urmă, biletele pentru Divizia A1 să fie adjudecate de FC Argeş Piteşti, cu maximum de puncte (9), şi Hygienium Galaţi, cu 4 puncte, echipă care a profitat din plin de rezultatul dintre Oradea şi Timişoara.

Lotul folosit de CSU Oradea în turneul de la Piteşti a fost format din Cătălina Bosuioc, Anca Paşca, Ioana Sanislav, Andreea Maxim, Rossana Nistor-Popovici, Andreea Ioniţă, Iuliana Fîcă, Mădălina Pura, Nicola Lăscuţ, Alexandra Breban, Alexandra Bikfalvi, Maria Radu-Fîcă, Roxana Haidu, Gagyi Emese, Daria Szabo-Alexi, Giulia Blaj, Nagy Nora şi Talida Goia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!