Formaţia CSU Oradea a debutat cu o victorie în noua ediție de campionat a Diviziei A de handbal feminin, scor 25-23, în compania formației CSO Teutonii Ghimbav.

Repartizată în Seria A, echipa antrenată de Sebastian Tudor a primit, sâmbătă, vizita formației brașovene. După o primă repriză echilibrată, dar dominată în mare măsură de formația gazdă, diferența pe tabelă a fost de un singur gol la pauză, 14-13, în favoarea echipei CSU Oradea.

Deși a avut șansa, în mai multe rânduri, să se distanțeze la o diferență care să-i confere o oarecare liniște, grație și intervențiilor nou venitelor Bucur și Scurtu, ambele cu câte 10 parade în meci, printre care și câte o aruncare de la 7 metri apărată, CSU Oradea s-a văzut chiar condusă în debutul reprizei secunde, 14-16.

Nu a fost decât un simplu foc de paie, pentru că în ciuda replicii bune a fetelor de la Teutonii Ghimbav, Oradea a revenit rapid la conducere pe tabelă (19-18) printr-un joc consistent, iar finalul i-a aparținut în totalitate, lucru reflectat și pe tabelă (23-29, 24-20, 25-21).

„Mă bucură foarte mult că am reușit să debutăm cu o victorie. Era foarte important acest lucru, mai ales că suntem într-o formulă de echipă mult schimbată față de anii trecuți, cu jucătoare tinere, dar de perspectivă. Am muncit pentru victorie, care, spun eu, a fost pe deplin meritată, și care sper să ne confere încredere pe viitor. Vreau să remarc întreaga echipă”, a declarat, la finalul întâlnirii, Sebastian Tudor, antrenorul formației CSU Oradea.


CSU Oradea – CSO Teutonii Ghimbav 25-23 (14-13)

CSU Oradea: Oana Bucur, Lorena Scurtu – portari; Annamaria Calena – 2 goluri, Alina Leș – 7 goluri, Carmen Coita, Maia Bundea, Iulia Boroș, Alexandra Havași - 1 gol, Cornelia Vrabie – 2 goluri, Adela Bochiș – 2 goluri, Bianca Enache, Antonia Dalea – 5 goluri, Rafaela Duțu – goluri, Monica Medve şi Naomi Valinciuc. Antrenor: Sebastian Tudor.

Principalele marcatoare de la CSO Teutonii Ghimbav: Crețu – 7 goluri, Lăcătuș – 7 goluri, Ghirda – 4, Virag – 3, Pivoda – 1 și Ciobotariu – 1 gol.  

În etapa cu numărul 2, handbalistele de la CSU Oradea vor evolua în deplasare pe terenul celor de la Făgăraș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!