Handbalistele de la CSU Oradea au remizat marţi, în deplasare, cu scorul de 26-26, în ultimul joc pe care l-au susţinut pe teren străin în acest sezon al campionatului Diviziei A.

Elevele antrenoarei Doina Ardelean au evoluat la Râmnicu Vâlcea, în compania formaţiei locale, Naţional, care nu este alta decât echipa Centrului Naţional de Excelenţă.

Partida, care a contat pentru runda a 24-a (antepenultima) din Seria B a Diviziei A, a început bine pentru gazde, care au avut 8-1 pe tabelă în minutul 10, iar la pauză au condus cu 15-8.

Evoluţia mai slabă din prima repriză a orădencelor poate fi pusă pe seama drumului obositor până la Râmnicu Vâlcea, unde au ajuns doar cu câteva ore înainte de joc. În partea a doua, ele şi-au revenit şi au început o cursă spectaculoasă de urmărire a adversarului. Prestaţia lor din aceste 30 de minute s-a văzut pe tabelă, unde au egalat, iar chiar în final puteau obţine victoria.  În ultimul minut, după o intercepţie a Ciprianei Petric, aceasta a scăpat singură spre poarta adversă la scorul de 26-26, dar a fost oprită de arbitri care au văzut o "minge condusă". Astfel, scorul final a fost egal, iar orădencele s-au întors cu un punct de la Rm. Vâlcea.

La final, cuplul de antrenori orădeni Doina şi Cristian Ardelean a remarcat evoluţia întregii echipe după acestă remiză, obţinută în deplasare în faţa unei echipe în formă. După acest rezultat, CSU Oradea se menţine pe locul 6, cu 30 de puncte. Acestea au fost obţinute după  9 victorii, 3 rezultate de egalitate şi 9 înfrângeri.

În ultimul joc din acest sezon competiţional, care va conta pentru penultima etapă, CSU Oradea va evolua pe teren propriu, cu liderul clasamentului, Minaur Baia Mare. Meciul va avea loc miercuri, 9 mai. Apoi, în ultima rundă, orădencele vor avea liber.