Cele mai bune patru echipe din Divizia A2 de volei feminin se vor înfrunta în acest sfârşit de săptămână, la Medgidia, pentru promovarea în prima divizie.

După un parcurs perfect în campionat şi la turneele semifinale, CSM Hygienum Galaţi şi CS Medgidia, din seria de est, respectiv U Cluj-Napoca şi CSU Oradea, din seria de vest, sunt meritoasele echipe care au ca ţintă primele două poziţii ale miniturneului, cele care vor duce în final în Divizia A1.

Favoritele turneului par sa fie cele două reprezentante ale seriei de est.

Cu o prezenţă constantă la turneele finale, CSU Oradea a reuşit să răstoarne calculele hârtiei în 2018, când a pornit cu şansa a doua, dar pe teren s-a dovedit a fi greu de răpus în turneul de promovare, ceea ce i-a adus în final accederea în primul eşalon. De altfel, sportivele antrenate de Mariana Szabo-Alexi sunt pregătite şi în acest an să surprindă plăcut.

„Mergem să ne jucăm şansa, să ne bucurăm de volei şi să lăsăm o impresie cât mai frumoasă. Nimic nu este imposibil, însă trebuie să ţinem cont de faptul că este un turneu extrem de puternic, cu echipe foarte bune, dornice să-şi arate valoarea pe prima scenă a voleiului românesc", a declarat antrenoarea formaţiei orădene. 

În prima partidă, CSU Oradea va întâlni formaţia U Cluj-Napoca (vineri de la ora 15), apoi sâmbătă, de la ora 18, va juca împortiva gazdelor de la Medgidia, pentru ca duminică, de la ora 11, să aibă programat ultimul duel, cu CSM Galaţi.

CSU Oradea va aborda cele trei jocuri ce o despart de promovarea în Divizia A1 cu un lot alcătuit din: Alexandra Breban, Emese Gagyi, Rossana Nistor-Popovici, Roxana Haidu, Anca Paşca, Nora Nagy, Giulia Blaj, Nicola Lăscuţ, Iuliana Fîcă – cpt, Mădălina Pura, Alexandra Keresztesi şi Daria Szabo-Alexi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!