Voleibalistele de la CSU Oradea au câştigat turneul semifinal al Seriei Vest din Divizia A2, pe care l-au găzduit, timp de trei zile, la Sala Polivalentă a Universităţii.

Astfel, după ce s-au impus cu 3-1 în jocul de debut cu Transilvania Braşov, elevele antrenoarei Mariana Szabo – Alexi au câştigat cu acelaşi scor şi duelul din etapa a doua, cu FC Argeş Piteşti, echipă care s-a prezentat la acest meci după ce a avut 15 victorii consecutive. Astfel, la capătul unui meci foarte reuşit, care a durat peste două ore, CSU Oradea s-a impus cu 3-1, după ce, pe seturi, s-a consemnat: 25-16, 23-25, 26-24 şi 25-23.

După cum o arată şi scorurile din seturi, exceptându-l pe primul dintre acestea, toate celelalte au fost foarte echilibrate şi disputate.

Astfel, după un joc nu chiar foarte reuşit în confruntarea cu braşovencele, în meciul cu echipa din Piteşti studentele pregătite de Mariana Szabo-Alexi au avut o prestaţie excelentă, fiind foarte determinate şi eficiente. Acestea s-au bucurat însă şi de o atmosferă frumoasă creată de galeria orădeană, care le-a susţinut pe toată durata jocului.

Calificate deja după etapa a II-a, orădencele s-au mai impus şi în ultimul joc, cu CSU Politehnica Timişoara, când au învins tot cu 3-1. De această dată durata partidei a fost mai scurtă, pe seturi consemnându-se: 25-9, 25-18, 17-25 şi 25-18.

Astfel, turneul s-a încheiat cu victorii pe linie pentru fetele de la CSU Oradea, care au înregistrat un parcurs de excepţie şi s-au calificat de pe primul loc la turneul pentru promovarea în Divizia A1.

Echipa CSU Oradea a fost alcătuită din: Iuliana Fîcă (căpitan), Maria Radu Fîcă, Anca Paşca, Roxana Haidu, Daiana Adamcsik, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Andreea Măran, Alexandra Breban, Mădălina Pura, Flavia Chiş, Bianca Suciu, Atena Petrescu, Anamaria Pintea, Antonia Rizea Antonia şi Alexandra Bikfalvi (libero).


Clasament final al turneului semifinal de la Oradea:

1. CSU Oradea – 6 puncte

2. FC Argeş – 5 puncte

3. Poli Timişoara – 4 puncte

4. Transilvania Braşov – 3 puncte

Formaţiile de pe primele două locuri, CSU Oradea şi FC Argeş Piteşti, s-au calificat pentru turneul de promovare.