Echipa de volei feminin CSU Oradea a pus capăt sezonului 2023-2024 cu o evoluţie meritorie la turneul final de promovare în prima divizie, unde a ocupat locul 3. 

Într-o companie selectă, formată din cele mai bune patru echipe din Divizia A2, formaţia antrenată de Mariana Szabo-Alexi a fost la o singură victorie distanţă de promovarea în prima ligă. 

Oradea a început turneul de la Medgidia cu o înfrângere suferită în faţa colegei de serie, CSU Cluj-Napoca, scor 0-3. Apoi, sâmbătă, în jocul al doilea, CSU a întâlnit formaţia gazdă, CS Medgidia. Aceasta din urmă a avut nevoie de cinci seturi pentru a se impune, scor 3-2, după ce Oradea a condus cu 2-1 la seturi. 

În fine, în ultimul meci, programat duminică, orădencele şi-au luat partea leului, cu CSU Galaţi, de care au dispus în minimum de seturi, cu 3-0. 

Cu patru puncte acumulate în clasament, CSU Oradea s-a situat pe locul 3, după Cluj şi Medgidia, formaţii care din sezonul viitor vor evolua pe prima scenă. 

"A fost un turneu greu, în care am încercat să dăm tot ce avem mai bun. Fetele au avut o evoluţie bună, drept dovadă evoluţia lor din ultimele două jocuri. Per total a fost un turneu care ne dă speranţe pentru viitor", a declarat Mariana Szabo-Alexi, antrenorul echipei orădene de volei feminin CSU Oradea.

La turneul de la Medgidia, CSU Oradea a rulat în următorul lot: Alexandra Breban, Emese Gagyi, Rossana Nistor-Popovici, Roxana Haidu, Anca Paşca, Nora Nagy, Giulia Blaj, Nicola Lăscuţ, Iuliana Fîcă – cpt, Alexandra Bikfalvi, Cătălina Bosuioc, Mădălina Pura, Alexandra Keresztesi şi Daria Szabo-Alexi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!