Clubul Sportiv Universitar Oradea şi-a premiat, miercuri, laureaţii din 2018.

Ca de obicei în ultimii ani, Gala s-a desfăşurat şi de această dată în Sala Polivalentă de la Universitate, presărată cu momente artistice susţinute de reprezentanţii secţiilor de gimnastică ritmică şi karate kyokushin, şi în prezenţa mai multor oameni de sport din Bihor.

Pentru început, Adriana Floruţa, actualul director al CSU Oradea, şi prof. Iacob Hanţiu, fostul director al clubului universitar, au premiat toate secţiile de jocuri sportive şi anume: echipa de baschet masculin CSM CSU, cea care a avut şi cea mai mare performanţă din acest an, când a devenit campioană, echipa de baschet feminin CSU CSM, care activează în Grupa valorică B a Ligii Naţionale, formaţia de volei feminin CSU, care în acest an a obţinut promovarea în Divizia A1, dar în care nu a mai ajuns să evolueze din lipsă de sponsori, şi formaţia de handbal feminin CSU, care evolueză în Divizia A.

A urmat premierea sportivilor de la "neolimpice", unde secţia de karate kyokushin a monopolizat topul. Pe primul loc s-a situat Patricia Farcaş, pe locul secund  Dombi-Dezsi Dominick, pe poziţia a III-a  Sergiu Ioan Maioru, pe locul IV, la egalitate, Octavian Faur şi Paul Pop, pe locul V,  Anthony Ochian, pe poziţia a VI-a, Delia Cuc, iar pe locul VII, Martina Lupu, din cadrul secţiei de fitness.

"Dacă nu ne-am calificat în acest an în topul sportivilor judeţului realizat de DJST Bihor, în schimb am monopolizat clasamentul sportivilor de la Gala Sportului Universitar. Felicitări şi tot înainte vrednici karatişti", a postat pe pagina de Facebook a secretaţiei de karate de la CSU Oradea, Anca Wallmen, conducătoarea secţiei.

Cele mai aşteptate premii au fost cele oferite practicanţilor de sporturi olimpice, unde Laviniu Chiş, de la atletism, a fost declarat cel mai bun sportiv al clubului în acest an. A fost urmat, pe locul II, de colega sa de secţie, Ligia Bara, pe locul III s-a situat Cristina Raina de la tir, pe poziţia a IV-a, Cristian Stoie, tot de la tir sportiv, pe locul V, atletul Eduard Hercuţ, pe poziţia a VI-a, Sebastian Blaje (tir), iar pe locul VII, Sebastian Horaţiu (atletism).

De precizat că Laviniu Chiş este antrenat de Robert Olah, iar anul acesta a fost unul destul de bun pentru el, după ce a reuşit să devină campion balcanic de seniori, dublu campion naţional de tineret, dar şi medaliat la diferite alte competiţii interne şi internaţionale.