Şapte jucători legitimaţi la CSM Oradea au participat cu echipa naţională de polo U15 a României la Campionatul European, competiţie care s-a desfăşurat în Portugalia, la Loule.

Tinerii tricolori s-au clasat pe locul 10 din totalul celor 16 echipe reprezentative participante.

În faza grupelor, poloiştii români au obţinut o singură victorie, 6-5 cu Malta, şi două înfrângeri, 9-10 cu Spania şi 8-15 cu Italia, terminând pe locul 3 în grupă.

În optimile de finală, ei au întâlnit Croaţia, în faţa căreia au cedat cu scorul de 5-16.

Apoi, au intrat pe tabloul locurilor 9-12, unde au învins echipa ţării gazdă, Portugalia, cu 23-2, pentru ca în ultimul joc, cel pentru poziţiile 9-10, să cedeze în faţa Muntenegrului, cu scorul de 7-12.

Astfel, echipa U15 a României a înregistrat în total două victorii şi a suferit patru înfrângeri la acest turneu final.

Jucătorii echipei CSM Oradea care au făcut parte din lotul echipei naţionale au fost: Andrei Marinescu (care a înscris 12 goluri), Ianis Soponar (căpitan de echipă, cu 8 goluri marcate), Raul Şandru (3 goluri), Mihai Fitero (3 goluri), Benett Bajusz (2 goluri), Mark Tokai (1 gol) şi Marcu Szilagyi (portar).

De menţionat că la CSM Oradea, aceşti tineri poloişti sunt antrenaţi de Christian Şandor, Ivan Fejer şi Sandor Nagy. La lotul naţional, unul dintre antrenori este tot orădean, Eugen Băjenaru.