Cu un aport deosebit din partea jucătorilor de la CSM Digi Oradea, echipa naţională de polo a României s-a impus în jocul din etapa a II-a a Grupei A din preliminariile Ligii Mondiale,

Reprezentativa ţării noastre, antrenată de sârbul Dejan Stanojevic, a întâlnit pe 7 decembrie, la bazinul din Complexul Olimpic de la Izvorani, echipa Slovaciei, pe care a învins-o cu scorul de 12-10.

Pe sferturi s-a consemnat: 5-3, 3-2, 3-2 şi 1-3.

După cum o arată şi scorurile din sferturi, jocul a fost controlat de tricolori, aceştia impunându-se în primele trei secvenţe de joc, pentru a se desprinde la patru lungimi. Slovacii au replicat pe parcursul ultimelor opt minute, atunci când ecartul s-a înjumătăţit.

Jucătorii de la CSM Digi, Tibi Negrean şi Mihnea Gheorghe au marcat de câte patru ori, iar Andrei Prioteasa a înscris un gol. Astfel, după cum notează şi site-ul oficial al clubului CSM Oradea, poloiştii vicecampioanei au înscris 75% din golurile echipei naţionale în această partidă. Ceilalţi marcatori au fost Cosmin Radu, cu 2 goluri şi Alexandru Ghiban, cu 1 gol.

Pentru echipa României au mai jucat  de la CSM Digi şi Mihnea Chioveanu şi Bogdan Remeş.

Ca urmare a acestui succes, echipa României are 3 puncte după două etape şi se situează pe locul al II-lea, la egalitate de puncte cu Slovacia. Pe prima poziţie se află Serbiei, cu 6 puncte, iar ultimul loc este ocupat de Germania, fără niciun punct.

În următoarea partidă din Grupa A preliminară a Ligii Mondiale, echipa României  va evolua pe data de10 ianuarie, în deplasare, în compania Germaniei.