Cu trei orădence în lot, prima reprezentativă de polo feminin a României a reuşit să se impună în prima manşă a play-off-ului de calificare la Campionatul European 2020 în fața Germaniei.

Meciul a avut loc sâmbătă seara la Focşani, iar tricolorele au dispus cu scorul de 14-13. Pe sferturi s-a consemnat: 2-4, 4-4, 5-2 și 3-3.

O bună contribuție pentru această victorie a naționalei tricolore au avut-o și cele trei poloiste orădence care au figurat pe foaia de joc.  Astfel, Xenia Bonca (care evoluează la Steaua Bucureşti) a înscris două goluri, iar Johanna Toth şi Nikollette Laboncz (ambele de la Rapid București), câte un gol.

„Am început puțin mai greu, prima repriza s-a încheiat cu 4-2 pentru Germania, însă în repriza a II-a am reușit să egalăm. A fost un meci dur, desigur am fost pregătite, schemele pe care le-am exersat în mare parte ne-au ieșit datorită disciplinei și a concentrării. Am fost foarte motivate, iar la final când a apărut oboseala s-a făcut diferența. Am avut o galerie extraordinară, cu tribuna plină, iar cei care nu au avut loc în incinta bazinului au urmărit meciul din hol. Desigur, nu avem încă un loc rezervat la Campionatul European. Urmează returul din Germania, ne pregătim în continuare și exersăm ce am învățat până acum. O să fie foarte greu, dar avem un avantaj de un gol, ceea ce este bine”, a declarat, pentru BIHOREANUL, orădeanca Johanna Toth.

Cea de-a patra sportivă din Oradea, convocată pentru această acțiune a lotului național, Oana Vidican (care activeaza la Rapid) nu a fost trecută pe foaia de joc.

Returul meciului cu Germania din play-off-ul Campionatului European de polo feminin se va desfăşura pe data de 26 octombrie la Duisburg.