A fost un an cu bune şi rele. Un an cu campanii electorale, în care au curs pomenile peste popor, dar în care acesta, nesimţit, a mulţumit frumos şi a votat cu altul.

Instituţiile care s-au remarcat în judeţ au fost DNA-ul, Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea. Despre CJ numai de bine. Activitate impecabilă, fără greşeală. Nici nu-i de mirare, că acolo nu se întâmplă nimic de trei ani. Aeroportul e moştenire de pe vremea lui Ţîrle, iar Muzeul a căzut în uitare. Oricum, la epidemia de arestări din ţară, este remarcabil că la noi niciun şef de la judeţ n-a fost priponit.

DNA este fără îndoială instituţia capabilă să cureţe lumea afacerilor, dar şi pe cea politică. Poate că totuşi n-ar trebui să strice muniţia pe teme minore şi mize mici. După muşte nu e rentabil să tragi cu tunul.

Primăria Oradea a fost sufocată de lucrări şi, după un an 2013 irosit, parcă i-a mai venit sângele în obrăjori. E clar că municipalitatea poate gestiona cu greu un volum de 150-200 milioane euro pentru investiţii, mai ales că sunt bani europeni, ceea ce presupune calitate şi termene ferme. Cu numeroase gloanţe trecute pe la urechi, Primăria are speranţa că mare parte din proiecte vor fi finalizate, chiar dacă în ceasul al 12-lea.

Ce ne aşteaptă? Un an, şi apoi alţii la fel de intenşi. Tocmai se află în dezbatere proiectul de dezvoltare a municipiului pe 2014-2020, ce prevede alte investiţii de 200 milioane euro care ne-ar putea schimba semnificativ viaţa. Sănătoşi să fim şi să avem putere de a ne-o face mai frumoasă. Un an bun tuturor bihorenilor!