Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, circula cu viteza de 138 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 70 km/h, şi a rămas fără permis pentru 90 zile, potrivit unei informări transmise de Biroul de presă al Poliţiei Satu Mare, la solicitarea BIHOREANULUI.

Conform sursei citate, maşina condusă de Ilie Bolojan a fost surprinsă de un echipaj al Poliţiei Rutiere Satu Mare sâmbătă, pe DN19, în apropierea municipiului Carei.

"La data de 14 ianuarie anul curent, în timp ce desfășurau activități de combatere a nerespectării regimului legal de viteză, polițiștii rutieri din Satu Mare au surprins un conducător auto care circula cu viteza de 138 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 70 km/h, în proximitatea municipiului Carei", se precizează în răspunsul transmis.

Ca atare, Ilie Bolojan a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.305 lei, fiind aplicată totodată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

După cum BIHOREANUL a dezvăluit deja, președintele CJ Bihor era la volanul mașinii de serviciu și și-a recunoscut fapta, susţinând că s-a grăbit. 

„Mergeam la Satu Mare, la o întâlnire cu președinții consiliilor județene Satu Mare și Maramureș, iar într-o zonă înainte de Carei, în afara localității, unde drumul este în linie dreaptă și este instituită o restricție de viteză de 70 km/h, am intrat cu viteză prea mare”, a declarat Bolojan, care a pretins că nu s-a uitat în procesul-verbal, decât la suma pe care o avea de achitat drept amendă, pe care a şi plătit-o în 24 de ore.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!