Bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, parte a unui proiect vizând construirea unor astfel de facilități în toate orașele din Bihor început în urmă cu trei ani, a fost finalizat și predat Primăriei locale, a anunțat, printr-un comunicat, Consiliul Județean, care coordonează proiectul împreună cu Agenția de Dezvoltare Durabilă din subordine.

De fapt, este vorba despre un complex cu două bazine de înot cu dimensiunile de 25 x 12,5 metri și respectiv de 6 x 12,5 metri, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune, care au costat în final 6,913 milioane lei, cu TVA inclusă.

Predarea, respectiv recepționarea complexului, a avut loc miercuri în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a președintelui ADD, Vitayos Barna, a viceprimarului orașului Săcueni, Karsai Attila, și a reprezentanților firmei de construcții angajat de administrația județeană în 2019, Costa Voc SRL.

Așa cum amintește și informarea CJ Bihor, sunt șapte astfel de proiecte în tot județul, până acum fiind recepționate doar bazinele din Săcueni, Nucet, Salonta și Valea lui Mihai, bazele din Marghita, Beiuș și Ștei fiind în curs de finalizare.

Cu excepția complexului din Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Recepționarea lucrărilor a fost făcută luni, în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a directorului ADD Bihor, Vitalyos Barna, și a primarului orașului Nucet, Mircea Tuduce, împreună cu reprezentanții constructorului, SC Costa Voc Impex SRL.

Decizia de construire a celor șapte bazine didactice de înot a fost luată de fosta conducere a administrației județene, care a semnat contractele pentru executarea lucrărilor în decembrie 2018. La acea dată, vicepreședintele CJ Bihor Ioan Mang promisese că finalizarea lucrărilor urma să aibă loc în primăvara anului 2020, însă în toamna aceluiași an erau abia la un stadiu de 20%.

Întrebat de BIHOREANUL de ce întârzie atât de mult finalizarea lucrărilor, șeful ADD Bihor, Vitalyos Barna, a afirmat că firmele de construcții au probleme în găsirea de muncitori, dar și cu scumpirea materialelor și furnizarea acestora de către producători și comercianți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!