Românca Ada Maria Ileana a defilat marți îmbrăcată în portul popular din Bihor, inclusiv cu cojocul de Beiuș, pe podiumul concursului de frumusețe Miss Internațional care s-a ținut la Tokyo, în Japonia. 

Câștigătoarea ediției din România a Miss International a participat, la fel ca toate celelalte concurente din 60 de țări, la mai multe probe în finala ce a avut loc la Tokyo, printre care cea a costumelor de baie, a ținutei de gală și a costumului tradițional. 

Deși nu este bihoreancă, la proba de costum tradiţional Ada Maria Ileana a urcat pe scenă îmbrăcată ca o beiuşeancă din anii 1930, cu o bartă de mireasă, adică o diademă specifică Bihorului, cu oglinzi şi flori, cu poale, zadie cu imprimeu floral şi cu un cojoc binşenesc.

Piesele de rezistenţă, adică barta şi cojocul, au fost create de doi artizani din Bihor, croitoreasa Carmen Hotean şi cojocăreasa Ana Popa, după cum BIHOREANUL a mai scris.

Românca nu s-a numărat printre premiantele competiţiei.

„A fost mai mult de un an şi jumătate de muncă grea şi semnificativă. Pentru mine, concursul de frumuseţe contează doar atât timp cât este o platformă pentru a aduce la cunoştinţă probleme mult mai importante decât cine este cea mai frumoasă sau cea mai populară femeie. Sunt mândră de mine pentru că am făcut ca România să conştientizeze importanța concursurilor de frumuseţe în lume. Pentru prima dată în istorie, românii au votat şi au participat activ pentru a sprijini un reprezentant", a scris aceasta pe contul său de Facebook.

Titlul de Miss International a fost câştigat de concurenta Germaniei - Jasmin Selberg, locul doi i-a revenit reprezentantei statului Cabo Verde din Africa - Stephany Amado, iar locul trei a fost obţinut de concurenta din Peru - Tatiana Calmell, potrivit site-ului oficial al competiției. 

Au mai fost acordate şi premiile Miss International Europa - Anna Merimää (concurenta din Finlanda), Miss International Asia - Kiko Matsuo (Japonia), Miss International Africa - Stephany Amado (Cabo Verde), Miss International America - Corrin Stellakis (USA) şi Miss International Oceania - Lydia Smit (New Zeeland).

Aceasta a fost cea de-a 60-a ediţie a Miss International. Competiţia este una dintre cele trei mari şi prestigiose concursuri de frumuseţe din lume, alături de Miss World şi Miss Universe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!