Etapa a V-a a campionatului Ligii a II-a a adus pentru Luceafărul Oradea încă o înfrângere. Evoluând în deplasare, la Satu Mare, pe terenul echipei Olimpia, Luceafărul a pierdut, sâmbătă, în minutul 90+4, când domina întâlnirea şi avea doi jucători în superioritate numerică.

Meciul Olimpia Satu Mare - Luceafărul Oradea s-a încheiat cu scorul de 1-0, iar bihorenii au ajuns la cea de-a patra înfrângere consecutivă şi au intrat într-o criză serioasă de puncte.

Partida de la Satu Mare a început bine pentru noua trupă a lui Erik Lincar, care în primele 12 minute şi-a creat două ocazii periculoase, prin Arnăutu şi Roşu. Acesta din urmă, după o bâlbă a fundaşilor sătmăreni, s-a trezit cu mingea la picior în 8 metri, dar a şutat în blocaj.

Apoi a urmat o perioadă de acalmie în joc, până către finalul primei reprize, când şi gazdele şi-au creat primele ocazii. În minutul 41 s-a consemnat primul şut pe poartă al sătmărenilor, după ce Faur a trimis cu capul din careu, dar a prins portarul Goia. Imediat, D. Muntean a şutat de la 16 metri, dar reţinut fără probleme acelaşi Goia.

După pauză, Luceafărul a început din nou foarte bine şi în primele minute a ratat iarăşi două bune ocazii. Mai întâi, în minutul 50, o ocazie uriaşă chiar, după o lovitură de colţ, executată de Balea. Roşu a deviat la colţul scurt, iar Heill a respins de pe linia porţii. Iar apoi, în minutul 55, acelaşi  Roşu a trimis din demivole, din centrul careului, dar peste poartă.

Două minute mai târziu, Olimpia a rămas în 10 oameni, după ce Muntean a primit cartonaşul roşu, direct, în urma unui fault dur într-o zonă neutră, la Balea.

În superioritate numerică, bihorenii şi-au intensificat atacurile şi în minutul 63, acelaşi Constantin Roşu, cel mai periculos om al oaspeţilor, a fost găsit liber la 6 metri, dar a şutat peste transversală. În minutul 65, oaspeţii au solicitat lovitură de la 11 metri, după ce Vasile Pop l-a driblat pe Hlinca, iar acesta i-a pus piedică, dar centralul a dictat doar corner, spre supărarea suporterilor şi oficialilor Olimpiei.

În minutul 75, Olimpia a rămas doar în 9 oameni. Vasile Pop a primit al doilea cartonaş galben pentru o simulare, la 35 de metri de poartă şi a fost eliminat.

În aceste condiţii, Luceafărul a forţat victoria, iar pe final gazdele au început să tragă de timp. Totuşi, în minutul 80, Zsombor Lukacs, revenit la Luceafărul, a trimis cu capul din 8 metri, dar pe lângă poartă.

În minutul 90+2, antrenorul sătmărenilor, Bogdan Andone a fost trimis şi el în tribună, după mai multe proteste la adresa arbitrului. Au fost arătate de la margine 5 minute de prelungirii, iar jucătorii Olimpiei exasperaţi au încercat să tragă de timp pentru a păstra rezultatul de egalitate. Ceea ce s-a întâmplat chiar în final e de-a dreptul incredibil însă.

În minutul 90+4, Olimpia a detonat "bomba". În 9 oameni, gazdele au reuşit să marcheze, la primul şut pe poartă al reprizei secunde. În urma unui atac al oaspeţilor, respins de apărarea sătmăreană, mingea a ajuns la Onicaş, iar acesta de la 45 de metri, a trimis peste Goia, ieşit din poartă şi partida s-a încheiat cu bucuria imensă a gazdelor, şi deznădejdea orădenilor.

"Am preluat echipa de câteva zile, nu puteam face minuni. Nu aveam cum să pregătesc jocul în sensul unei superiorităţi numerice. E o ruşine că am pierdut în asemenea condinţii", a declarat Erik Lincar după meci.

În clasament, Luceafărul Oradea rămâne pe poziţia a XVI-a, cu 3 puncte şi va evolua, etapa viitoare, pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11.


Olimpia Satu Mare – Luceafărul Oradea 1-0(0-0)

Marcator: Onicaş '90+4

Olimpia: Anca-Trip - Ciul, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - Onicaş, Krausz (R. Rus '70) - Villand (Luduşan '46, Bura '85), V. Pop, D. Muntean – Faur. Antrenor: Bogdan Andone
Eliminaţi: D. Muntean '57 (roşu direct), V. Pop '75 (cumul de cartonaşe galbene), Bg. Andone '90+2 (antrenor trimis în tribune)

Luceafărul: Goia – Balea, Fl. Ilie, Hlinca, Sg. Moga (Cigan '77) - Nogo (Feher '66), Ţegle - C-tin. Roşu – cpt. (Balla '83), Zs. Lukacs, I. Ban – Arnăutu. Antrenor: Erik Lincar

Au arbitrat: Dan Florin Dreve  (Cluj-Napoca) - Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) şi Marius Bălan (Dej).