Termoficarea oraşului a înviat de ziua morţilor. "Furnizarea de apă caldă şi agent termic a fost reluată treptat, începând de duminică, iar la această oră sistemul funcţionează în parametri. Excepţie fac două puncte din Piaţa Ferdinand", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

Alimentarea cu agent termic a punctelor termice 713 şi 722 din centrul oraşului este în continuare deficitară din cauza lucrărilor la podul Sfântul Ladislau care a implicat secţionarea reţelelor care subtraversează construcţia.

Consumatorii din zona străzilor Piaţa Ferdinand, Moscovei, Republicii, Aurel Lazăr şi Iosif Vulcan au fost reconectaţi la încălzire, dar urmează să primească apă caldă abia în zilele următoare. "Încercăm să ajungem cu un surplus de energie la consumatorii din această zonă prin reţeaua deja reabilitată", a declarat Necula.

Potrivit unui comunicat al societăţii Termoficare, în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost repusă în funcţiune reţeaua care alimentează zona situată de-a lungul Bulevardului Dacia, cea mai afectată de întreruperea serviciilor.

Apoi, în cursul dimineţii, a fost reluată furnizarea apei calde către consumatori din zonele Ioşia Nord, Splaiul Crişanei, Menumorut, Sovata şi Dragoş Vodă, iar după-amiază a fost repusă în funcţiune reţeaua care alimentează străzile Louis Pasteur şi străzile adiacente.

Termoficare a mai anunţat că va întrerupe miercuri, între orele 8-20, alimentarea cu agent termic primar a punctelor termice aparţinând consumatorilor din zona străzilor Ecaterina Teodoroiu, Ana Ipătescu, Depoului, Izvorului şi altele adiacente. Măsura este impusă de lucrări la drumul rapid care vor avea loc în intersecţia străzilor Ana Ipătescu şi Ecaterina Teodoroiu.

Orădenii care doresc să facă sesizări sau să afle informaţii suplimentare cu privire la serviciile de termoficare se pot adresa dispeceratului de urgenţă a societăţii la numărul de telefon TelVerde 0 800 070 800, apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile.

Primarul Ilie Bolojan a promis joi, în urma unei şedinţe cu constructorii care reabilitează magistralele de termoficare, că lucrările vor fi încheiate cel târziu sâmbătă, iar Termoficare va relua furnizarea apei calde şi încălzirii în cursul zilei de duminică. A doua zi, Termoficare a anunţat prelungirea acestui termen către consumatorii din unele zone până miercuri, dar măsura nu a mai fost necesară după ce constructorii s-au mobilizat pentru finalizarea lucrărilor până duminică.