Scăpate de grija prezenţei la barajul pentru Liga 1, fotbalistele de la United Bihor au pierdut fără drept de apel la Timişoara, mizând pe jucătoare care au evoluat mai puţin în acest sezon.

Rezervele nu au făcut însă faţă formaţiei bănăţene, dornică de revanşă, după ce a ratat participarea la barajul pentru prima ligă. Antrenorul formaţiei bihorene, Raul Bălăiban, a fost nevoit să alinieze o formulă improvizată pe mai multe posturi, dând credit şi câtorva junioare. Soarta meciului a fost pecetluită încă din prima repriză, când Poli a marcat de trei ori (prin Covaciu, Marghină şi Ciule) şi chiar dacă după pauză United a reuşit să ameninţe poarta adversă, a mai fost taxată de încă trei ori, pe fondul unor greşeli în defensivă.

"În prima repriză am evoluat slab, după pauză, am avut o perioadă de aproximativ 25 de minute când am demonstrat că nu întâmplător am ajuns în play-off, dar cele trei oportunităţi create în faţa porţii adverse au rămas fără rezultat pe tabelă. Scopul nostru a fost să încheiem ultima etapă din sezonul regular fără accidentări şi suspendări, astfel încât să putem aborda în cea mai bună formulă jocurile din barajul pentru prima ligă", a declarat antrenorul celor de la United Bihor, Raul Bălăiban.

"Eu personal sunt dezamăgit, dar nu din cauza scorului, ci a atitudinii cu care am tratat prima repriză. Fetele trebuie să conştientizeze că am ajuns într-un moment important pentru cariera lor şi trebuie să demonstreze pe teren că merită să joace în prima ligă. Ne aşteaptă trei dispute dificile, două pe teren propriu şi una în deplasare. Chiar dacă nu avem presiunea obiectivului de a promova, avem o ocazie imensă de a repune fotbalul aleşdan, dar şi cel bihorean pe harta fotbalului românesc", a afirmat şi preşedintele clubului bihorean, Ficuţ Csaba.

United Bihor a încheiat Seria 3 a ligii secunde feminine pe locul 2, asigurându-şi prezenţa la barajul pentru Liga 1, unde se va duela, în ordine, cu CSS Târgovişte (pe 5 iunie), Dream Team Bucureşti (9 iunie) şi Ladies Târgu Mureş (12 iunie). Astfel, este o şansă imensă pentru fotbalul bihorean, chiar dacă vorbim de ramura feminină şi nu cea masculină, de a reveni în elita naţională.


ACS Poli Timişoara – ACS United Bihor 6-0 (3-0)

Au marcat: Varga (min. 11 şi 62), Spinean (13 şi 39) şi Ţârtea (39 şi 82)

ASU Poli: Mihaela Durlă – Elena Obrad, Patrricia Birescu, Teodora Ţârtea, Diana Panaite, Alexandra Lazin (min. 54 Adriana Prepeliţă), Ramona Novotni, Lorela Ardelean, Dana Cioablă, Diana Spinean (min. 72 Otilia Brânză), Varga Izabela (min. 63 Anamaria Vagnel). Antrenor: Iulian Prodana.

United Bihor: Tyioran Maria – Bianca Gheban, Adriana Farcaş, Carla Chişe, Andreea Moza (min. 72 Daria Marişcaş) – Alina Tocai (min. 67 Andreea Fizeşan), Daiana Nasie (min. 67 Bianca Ciule), Bianca Marghină, Georgiana Goga – Diana Covaciu. Antrenor: Raul Bălăiban.

Au arbitrat: Raul Bădărău – Maer Norbert, Alexandra Maier (toţi din Hunedoara)