Elevii mai multor școli din Oradea, sub coordonarea profesoarei Nicoleta Țâmpu, au susținut sâmbătă seara un concert în Parcul 1 Decembrie, unde luminile au fost stinse vreme de o oră, în cadrul manifestării internaționale numite Ora Pământului. 

Prin concertul de sâmbătă, elevii și profesorii lor au vrut să-și arate prețuirea față de natură.

Copiii și adolescenții s-au adunat lângă statuia Eroului Necunoscut și au cântat o serie de melodii adunate într-o broșură realizată și în acest an, anume pentru acest eveniment, de Corul Madrigal și reprezentanții programului național Cantus Mundi. 

Au participat copii de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea, Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna", Şcoala Gimnazială nr. 11, Liceul Sanitar "Vasile Voiculescu", Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Colegiul National "Onisifor Ghibu", Şcoala Gimnazială "Dimitrie Cantemir", Liceul "Don Orione", Şcoala Gimnazială "Dacia", Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" și Liceul Tehnologic "Felix" Sânmartin, aceștia din urmă aducându-și chitarele clasice cu ei. 

Cum luminile din parc erau stinse, micii cântăreți s-au folosit de lanternele telefoanelor mobile pentru a urmări versurilor pieselor incluse în program, printre care s-au numărat „Odă bucuriei”, „Dacă vesel se trăiește”, „Înfloresc grădinile”, „O portocală”, „O lume minunată”, „Floare de colț”, dar și melodii mai moderne, ca „Vals” și „Acasă”, ale lui Smiley, „Poem” de la The Motans ori „Creioane colorate”, cântată de Feli.

Spre finalul concertului, când au fost întrebați ce altă piesă mai vor să cânte, copiii au surprins alegând una lansată cu 20 de ani în urmă, „Gașca mea”, de la Hi-Q.

„Mi-a plăcut foarte mult. A fost prima oară când vin”, a spus, la finalul concertului, Lara Aylin, o fetiță de 9 ani, elevă la Oltea Doamna.

Micuții au fost urmăriți de părinți, colegi și prieteni, iar în public s-a aflat și episcopul greco-catolic, Virgil Bercea, venit să încurajeze manifestarea.

În timp ce unii dintre părinți s-au poziționat cât mai aproape pentru a-și încuraja și filma copiii în timpul spectacolului, alții, rămași ceva mai în spate, n-au arătat prea mare interes, preferând să vorbească între ei.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment organizat pentru prima dată în istorie de World Wildlife Fund Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. De atunci, în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, pentru a sublinia nevoia ca planeta să fie protejată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!