Locuitorii străzii Ioan Ciordaş din vecinătatea Pieţei Ţăranilor au solicitat miercuri Consiliului Local modernizarea arterei pe care locuiesc. Orădenii au cerut înlocuirea conductelor de apă şi canalizare şi asfaltarea carosabilului şi trotuarelor.

"Reţeaua de apă, veche de 70 de ani, dacă nu mai mult, este putredă de la rugină. Reţeaua de canalizare menajeră e înfundată cu nisip şi nu funcţionează. Când plouă, toată apa, mizeria şi mâlul vin în curţile oamenilor", a reclamat Otilia Raţ în numele vecinilor.

Reclamanta a mai spus că locuitorii zonei au sesizat deja Compania de Apă Oradea şi au fost asiguraţi că strada se va moderniza înainte de sfârşitul anului dar, dat fiind faptul că muncitorii nici măcar nu s-au apucat de lucru, termenul nu este realist.

Acest lucru a fost confirmat inclusiv de primarul Ilie Bolojan. "O să vă dau o veste proastă. Strada nu se va asfalta până la sfârşitul anului", a spus edilul. Cel mai optimist termen limită ar putea fi peste doi ani, dar lucrările s-ar putea finaliza, la fel de bine, abia peste cinci ani.

"Strada va intra în asfaltare cel mai curând în 2016-2017. Dacă nu, Oradea mai are cam 4-5 ani pentru a asfalta 170 de străzi nemodernizate din zona veche a oraşului", a declarat edilul.

Prezent la şedinţa deliberativului local, directorul CAO, Ovidiu Gavra, a spus că strada Ioan Ciordaş va fi canalizată din economiile făcute după retragerea comunei Biharia din proiectul Aparegio. Cele 5 milioane de euro alocate iniţial comunei vor fi folosite pe lucrări în Paleu şi Oradea. "Lucrările la reţelele de apă şi canalizare vor începe în toamnă şi se vor termina în prima parte a anului viitor", a spus Gavra.

Firma Triada Prod Impex a semnat în noiembrie anul trecut cu CAO contractul de lucrări pentru construirea a 13,5 kilometri de reţea de apă potabilă, 15 kilometri de canalizare şi 8 staţii de pompare a apei uzate. Pe lista străzilor care vor fi reabilitate se numără Agronomului, Brumei, Cerbului, Ciocârliei, Ioan Ciordaş şi altele.